torta - slastičarna orijent zagreb - 2021.

Slastičarnica Orijent već tradicionalno organizira siječanjski “Retro pult”

U posljednjem tjednu siječnja 2021. godine Slastičarnica Orijent je odlučila započeti kraj mjeseca sa Retro slasticama. One će biti dostupne čak tri tjedna, a možete ih potražiti u zagrebačkim slastičarnicama Orijent. Budući da stalno dolaze nove ideje i novi okusi, ponekad već sami miris budi u nama sjećanja na sretne i slatke trenutke te drage nam ljude.

Nebrojeno puta u slastičanici Orijent se čuje komentar “kako je to moja baka znala meni napraviti, baš domaće”… Upravo taj okus i osjećaj u Orijentu nastoje vratiti sa Retro pultom. Tjedni su to kada se okusima vraćamo u djetinjstvo dok su nas bake i djedovi, za nagradu poslije škole ili pak utjehu poslije doktora, vodili u slastičarnice te se zasladiti skupa sa nama hrabrima ili vrijednima. Neke stvari, kao primjerice recepti, vječne su. Tako se “Čajno pecivo Orijent” radi po recepturi staroj 84 godine i dan danas na način kako se to i prije radilo. Isto tako želeći da slastice iz Retro pulta postanu i ostanu vječne…

Zato Orijent svake godine u siječnju, nakon božićne i novogodišnje strke, kada dolazi pomalo depresivno vrijeme, a i grad se isprazni uslijed sezone skijanja (koja nam je izostala ove godine zbog pandemije koronavirusa), kreće sa Retro pultom, da unese malo promjene i razveseli svoje vjerne kupce. To nam je svima ove godine uslijed pandemije i napola zatvorenih ugostiteljskih objekata zaista potrebno.

Retro pult će nuditi između ostaloga Doboš tortu, Sacher tortu, Punč tortu, Sir tortu, Velike Išlere i Daso šnite, a senzacija koja je svake godine tražena u vrijeme zime je Zimski sladoled, većinom za male školarce (i za one starijih uzrasta) koji zimi ne smiju hladno, a slastica opet ima u sebi riječ sladoled

retro pult - slastičarna orijent zagreb - 2021

Slastičanica Orijent najavljuje i proslavu fašnik koji nam ubrzo dolazi!

Tako slastičarnica Orijent polovicom siječnja počinje raditi i krafne. Tu je i malo iznenađenje za sve ljubitelje Orijent krafni. Uskoro će se predstaviti i krafne s novim punjenjima, koje će biti dostupne samo u slastičarnicama Orijent.

A znate li da je Orijent je jedna od najdugovječnijih Zagrebačkih slastičarnica čija povijest seže skroz do 1936. godine? Poznati su po kvaliteti sastojaka te recepturama koje se čuvaju u obitelji. Zato dođite od ponedjeljka, 25. siječnja 2020. godine u Orijent slastičarnice. Lokacije su poznate – Maksimirska 34 te lokacija u Centru Grada, u Petrinjskoj 2!

Bez sumnje, Orijentov Retro pult osvojiti će vaša nepca i vratiti vas u bezbrižno djetinjstvo. Tada ćete bar na tren zaboraviti na turbulentnu 2020., ali i vrlo sličan početak 2021. godine. Više informacija o slasticama slastičarnice Orijent doznajte na mrežnoj adresi slasticarnica-orijent.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - -