sladoled - slastičarnica orijent zagreb - 2021.

Slastičarnica Orijent predstavlja ljetne sladolede – osvježite se i zaljutite!

Ljeto i velike vrućine su nam i službeno stigle, a slastičarnica Orijent Vas poziva se rashadite uz novu ljetnu ponudu sladoleda! Ne moramo pogledati na kalendar i vidjeti da je ljeto počelo. Možemo samo pružiti dio ruke van kroz prozor kako bismo osjetili tu sparinu i toplinu koja se osjeti sve do večernjih sati.

Zoran Vakula i vremenska prognoza se u ovakvim danima više nego uobičajeno prati i s nestrpljenjem svi čekamo da izjavi kako nam dolazi blago zahlađenje. No, meteorolozi se slažu kako će ovo ljeto biti iznimno vruće te da će oborina biti jako malo. Da li će ovo ljeto biti jedno od najtoplijih ikada?


Uzimajući u obzir da je na gore navedeno nemoguće utjecati, najbolje se pomiriti sa ovom situacijom. Zato su u slastičarnici Orijent osmislili nove okuse za vruće ljetne dane kojima možete zapapriti ljeto ili se osvježiti sorbetom GIN TONIC ili sladoledom od piva. A sve Vas to čeka u Orijentu od petka, 25. lipnja 2021. godine!

Zaljuti se u Orijent sladoled! Ne zaljubi, baš zaljuti!

Papreno osvježenje dolazi uz sladoled DRACARYS, kod kojega su vlastito skuhanu i ohlađenu čokoladnu bazu obogatili sa crvenim ribizlom i chilli papričicama. Sve u cilju kako bi postigli slatko-kiseli sladoled sa ljutkastim aftertasteom, imajući na umu da ipak čokolada odigra svoju dominantnu ulogu. Tu je isprepletenost okusa gdje vas čokolada sladi, a zagrizom crvenog ribizla nastaje kiselkasta nota koja se brzo gubi u slatkoći čokolade. A kada krenete po novi griz ili liz, osjetit ćete ljutkasti aftertaste. Njime završava rapsodija slatko-kiselo-ljutih okusa DRACARYSA!

Papreno osvježenje je ASOIAF – A song of Ice and Fire! Kao što i samo ime knjige kaže, pokušali su time pobuditi ledeno osvježenje okusima svježe bazge, limuna i ribizla… A onda sve to pretvoriti u vatru chilli papričicama. Napravljen u varijanti sorbeta, ASOIAF će vas i osvježiti i zaljutiti u isto vrijeme, ali i dokazati da postoji ljubav na prvi liz!

Slastičarnica Orijent vas poziva da se ovih vrućih dana osvježite sladoledom

Nema dana da u Orijentu ne pitaju “kada ćete vratiti sladoled od piva IPA”. Kako je ljeto službeno stiglo, osigurali su dovoljne zalihe IPA piva kako bi vam vruće ljetne dane mogli osvježiti alkoholnim sladoledom IPA. On je već obišao cijelu Hrvatsku kao atrakcija, jer zahtijeva posebnu vrstu piva kako bi sladoled zadržao svoju kremoznost, a ujedno i osvježio okusima pravog piva.

Drugi osvježavajući okus predstavljen je kao GIN TONIC, a on se u Orijentu radi po prvi put. Uz IPA sladoled koji je kremast, GIN TONIC rade u varijanti sorbeta. A on savršeno paše kao osvježenje u ove vruće ljetne dane. Kombinacija je to koja sadrži tonik, sušeni crveni papar, koricu limuna i limete uz kandirane citruse. Svemu tome je dodan i Gin pa okus sladoleda GIN TONIC nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Kao da se već čuje tamo negdje uzvik – može runda Gin Tonic sladoleda na moj račun za cijelu ekipu!

Dodatni tajni okus sladoleda plasirat će se u ponedjeljak, 28. lipnja 2021. godine. Za sada tvrde da je NOVI OKUS interpretacija poznatog koktela, ali na Orijent način. A svakako će vas okrijepiti nakon što proslavimo pobjedu Vatrenih protiv Španjolske na Euru 2020.

Pripremite se za vruće ljeto i od petka, 25. lipnja, osvježite se u slastičarnicama Orijent o novim sladoledima koje su za vas pripremili. Ukoliko se zaželite slatkog zalogaja, njih možete vrlo lako pronaći na obje lokacije u Zagrebu. Podsjetimo, to su adrese Petrinjska 2 i Maksimirska cesta 34 u Zagrebu. A za više informacija o slasticama posjetite mrežnu stranicu na adresi slasticarnica-orijent.hr.

Tagged