pelati pizza zagreb 2019

Pelati – nova pizzerija na glavnom zagrebačkom trgu sa specijalitetom Scrochiarella

Ljeto u glavnom hrvatskom gradu donosi bezbroj prekrasnih događanja i mogućnosti, a upravo jedna takva zove se “Pelati” i smjestila se na glavnom zagrebačkom trgu – Trgu bana Jelačića. Svi ljubitelji okusa pizze, u ovom će simpatičnom i oku ugodnom lokalu, sigurno pronaći svoj favorit, što je mnogobrojnim zainteresiranim posjetiteljima predstavila lijepa voditeljica, Doris Pinčić Rogoznica. Scrochiarella, naziv je pizze karakterističnog četvrtastog oblika, podrijetlom iz Rima, a svakim zalogajem asocira na istinsku Italiju. Hrskava, rustikalna, aromatična, puna najfinijih okusa i još primamljivijeg mirisa, nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a za njezin koncept i dolazak u grad zaslužni su vlasnici Imbi Abdurahimi i Petar Palić.

Za izradu ove poslastice koriste se specijalna brašna s minimalnim postotkom glutena. Jedno od njih je i integralno brašno od crne riže, a radi duge fermentacije tijesta koje traje čak od 48 do 72 sata, tijesto poprima savršen okus i teksturu. 80% sastojaka za tijesto je voda koja je zaslužna za zrak u tijestu, što svakome tko ju proba garantira da mu neće teško sjesti na želudac.

Što se tiče samog pečenja ovakve pizze, ono dolazi u dvije faze, tj. peče se dva puta. U prvoj fazi se peče samo tijesto, a u drugoj fazi pečenja se na tijesto dodaju uvijek svježi sastojci i namirnice koje se svako jutro nabavljaju na zagrebačkoj tržnici Dolac.

Stracciatella di bufala, Mozzarella, Buffalo Mozzarella, mortadela, prosciutto, krema tartufata, panceta, samo su neki od primamljivih i uvijek dobrodošlih sastojaka ove rimske rapsodije okusa. Za ugodan ambijent i pomalo industrijsko uređenje sa zanimljivim detaljima, zaslužna je arhitektica Marina Nardin.

Ilica 1 adresa je na kojoj je događa sva čarolija talijanskog zalogaja u koji ćete se zaljubiti.

Pizzeria Pelati Ilica Zagreb 2020

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -