restoran makarun zagreb 2020

Makarun – zagrebačka verzija poznatog splitskog restorana koji priprema najbolju tjesteninu

Pomno osmišljen koncept poznatog splitskog restorana Makarun dobio je svoju zagrebačku verziju u Teslinoj ulici na broju 14. Uz izvrsna jela bazirana na dalmatinskoj kuhinji, njegov zaštitni znak su sjajni korčulanski makaruni, koji se na otoku Korčuli rade već stotinama godina. Ručno rađeni makaruni po tradicionalnoj korčulanskoj recepturi s biftekom ili kozicama, salata od pečene lignje, carpaccio od bifteka ili svježe ribe u novootvorenom zagrebačkom restoranu Makarun za svaku su preporuku.

Takvo bogatstvo okusa mogu prirediti samo iznimni chefovi poput mladog Kristijana Tarija koji vodi računa o kvaliteti svake namirnice, njezinom osnovnom okusu, ali i atraktivnoj prezentaciji, pa su u Makarunu iznimno ponosni na svoja jela.

“Drago nam je da smo nakon centra split došli u centar Zagreba u Ulicu Nikole Tesle koja je postala pravo gastro središte. Koncept je sličan kao i u našem splitskom restoranu s naglaskom na vrhunsku uslugu koju njegujemo”, rekao je Goran Punda, suvlasnik restorana.

Vinska karta sastavljena je od vrhunskih hrvatskih vina, među kojima dominiraju ona iz najpoznatijih dalmatinskih vinogorja.

“Iako smo zagrebački restoran otvorili nekoliko dana prije lockdowna pa ga odmah i zatvorili, uvjeren sam da ćemo i u ovim izazovnim vremenima postati prepoznatljivi”, dodao je Punda.

Decentan interijer s upečatljivim detaljima poput stropa od cigle ili podnog mozaika, prostrana terasa i savršena lokacija u centru grada, dodatan su motiv zbog čega posjetiti novo mjesto s najboljom korčulanskom tjesteninom u Zagrebu. Za više informacija ili rezervaciju stola posjetite internetsku stranicu Makarun restorana na adresi makarunzagreb.com ili jednostavno dođite u Teslinu 14.

terasa restorana makarun zagreb 2020

  • foto: Krasnodar Peršun

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - -