restoran makarun zagreb | 2020.

Makarun | Zagrebačka verzija poznatog splitskog restorana koji priprema najbolju tjesteninu

Pomno osmišljen koncept poznatog splitskog restorana Makarun dobio je svoju zagrebačku verziju u Teslinoj ulici na broju 14. Uz izvrsna jela bazirana na dalmatinskoj kuhinji, njegov zaštitni znak su sjajni korčulanski makaruni, koji se na otoku Korčuli rade već stotinama godina. Ručno rađeni makaruni po tradicionalnoj korčulanskoj recepturi s biftekom ili kozicama, salata od pečene lignje, carpaccio od bifteka ili svježa riba u novootvorenom zagrebačkom restoranu Makarun za svaku su preporuku!

Takvo bogatstvo okusa mogu prirediti samo iznimni chefovi poput mladog Kristiana Tarija. Naime, on vodi računa o kvaliteti svake namirnice, njezinom osnovnom okusu, ali i atraktivnoj prezentaciji. Zbog njega su u restoranu Makarun iznimno ponosni na svoja jela.

“Drago nam je da smo nakon centra Splita došli u centar Zagreba i to baš u Ulicu Nikole Tesle koja je postala pravo gradsko gastro središte. I da dodam, koncept kojeg imamo u Zagrebu je sličan onom u našem splitskom restoranu. A uz, to tu je i naglasak na vrhunsku uslugu koju njegujemo”, rekao je Goran Punda, suvlasnik restorana Makarun.

Vinska karta restorana Makarun sastavljena je od vrhunskih hrvatskih vina

Decentan interijer s upečatljivim detaljima poput stropa od cigle ili podnog mozaika. Prostrana terasa i savršena lokacija u centru grada, dodatan su motiv zbog čega posjetiti novo mjesto. Ne zaboravite, jedino tu ćete naći najbolju korčulansku tjesteninu u Zagrebu. I dodajmo da restoran Makarun ima dugačku vinsku kartu. Tu ćete naći razna kvalitetna vina, ali napominjemo da među njima dominiraju ona iz najpoznatijih dalmatinskih vinogorja.

“Iako smo zagrebački restoran otvorili nekoliko dana prije lockdowna pa ga odmah i zatvorili, uvjeren sam da ćemo i u ovim izazovnim vremenima postati prepoznatljivi”, dodao je Punda. Više informacija o ovom zagrebačkom restoranu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Tagged