restaurant matsunoki lošinj croatia | 2024.

Matsunoki i Alfred Keller, restorani koji se nalaze na otoku Lošinju, nagrađeni su nagradama Wine Spectator za 2024. godinu

Matsunoki i Alfred Keller, restorani sa otoka Lošinja, nagrađeni su nagradama Wine Spectator za 2024. godinu. I dodajmo, ovo značajno priznanje bit će objavljeno u izdanju Wine Spectator koji izlazi u subotu, 31. kolovoza 2024. godine. Podsjetimo, Wine Spectator, poznati američki časopis posvećen vinu i vinskoj kulturi svake godine recenzira više od 15.000 vina putem rigoroznih slijepih degustacija.

Svako izdanje Wine Spectatora sadrži između 400 i 1000 detaljnih recenzija vina, pružajući sveobuhvatne bilješke o kušanju i preporukama za konzumaciju. Uz to, Wine Spectator postavlja visoke standarde i oslanja se na dokazanu stručnost svojih urednika i kušača kako bi pronašao najbolje od najboljih u svijetu vina.

Priznanje od strane Wine Spectatora potvrđuje status restorana Matsunoki i Alfred Keller kao lidera u kulinarskoj i vinskoj sceni. I to ne samo na otoku Lošinju, već i internacionalno. Njihova neprekidna predanost kvaliteti, inovaciji i izvanrednim gastronomskim iskustvima osigurava da ostanu na čelu gastronomske izvrsnosti. Sve dodatne informacije doznajte na mrežnim stranicama Wine Spectatora na adresi winespectator.com.

Matsunoki spaja japansku kuhinju s progresivnim vinima

Ovo priznanje označava nastavak izvrsnosti za Matsunoki, nakon što je već nagrađen s nagradom izvrsnosti Wine Spectatora 2023. godine, a uz to, ocijenjen je s nagradom Dvije čaše. Ukratko, ovogodišnje priznanje naglašava njihovu nepokolebljivu posvećenost pružanju izvanrednog vinskog doživljaja. Dodajmo da se restoran Matsunoki, poznat i po Michelin preporuci koju dobiva više godina zaredom te po 16 bodova u Gault&Millau vodiču, ove sezone vraća klasičnoj japanskoj kuhinji. Gosti mogu uživati u najkvalitetnijim tradicionalnim japanskim jelima, ali i stručno kombiniranim s mediteranskim sastojcima s lokalnih organskih farmi. Tako se na jelovniku nalaze sushi, sashimi, rijetka japanska Wagyu A5 govedina i druge vrhunske delicije. I sve to obećava izvanredno gastronomsko iskustvo u Hotelu Bellevue u uvali Čikat.

Vinska karta restorana Matsunoki, koju je pažljivo sastavio Filip Veselovac, direktor za vina Lošinj Hotels & Villas, sadrži 500 etiketa i 2.800 boca pohranjenih u okruženju s kontroliranom temperaturom i vlagom. Ova napredna lista poštuje povijest hrvatskog vinarstva i ističe tradicionalne hrvatske sorte. Ali i uključuje organske, biodinamičke i veganske proizvođače. Također sadrži vina iz hladnih klimatskih regija te izbor standardnih i velikih formata renomiranih proizvođača šampanjca.

Alfred Keller je mjesto gdje se Michelinova izvrsnost susreće s inovativnim vinima

Restoran Alfred Keller osvojio je prestižnu nagradu Wine Spectator za 2024. godinu. Restoran, koji se može pohvaliti jednom Michelinovom zvjezdicom i 16,5 bodova u Gault&Millau vodiču, poznat je na otoku Lošinju i šire. Pod vodstvom mladog austrijskog chefa Michaela Gollenza, kuhinja Alfreda Kellera temelji se na klasičnim francuskim tehnikama i globalnim okusima. Naime, ona nudi jela poput tartara od škampa s tajlandskom salsom i mentom. Ali i fleta jadranske ribe s pečenim komoračem i kulenom…

Vinski program u restoranu Alfred Keller odražava posvećenost izvrsnosti u kulinarstvu. Uz to, sadrži 550 etiketa s ukupno 3050 boca. Filip Veselovac sastavio je vinsku kartu koja ne samo da odaje počast hrvatskim i balkanskim vinarskim tradicijama. Ona ujedno istražuje i inovativne trendove i manje poznate vinske regije. Na listi se tako nalaze tražene berbe i široka paleta dobro uspostavljenih proizvođača iz Bordeauxa. Osiguravajući sveobuhvatno i zadovoljavajuće iskustvo, čak i za najzahtjevnije ljubitelje vina…

“Duboko smo počašćeni što smo primili dvije nagrade Wine Spectator za 2024. godinu. Ova priznanja još jedan su dokaz naše predanosti u stvaranju iznimnih vinskih doživljaja u Lošinj Hotels & Villas, pružajući našim gostima izvanredno gastronomsko putovanje upareno s najfinijim vinima koje mogu pronaći”, rekao je Filip Veselovac.

Tagged