bistro & bar "lažni svjedok" zagreb - 2020

Bistro bar “Lažni svjedok” je novo zagrebačko IT mjesto i idealan gastro bijeg od stvarnosti

Da ljubav ide kroz želudac govori činjenica koliko nas hrana, naročito dobra i fino pripremljena hrana čini sretnima. Ne postoje ljepša druženja od onih za stolom na kojem se nalaze neodoljivi specijaliteti, odabrano društvo i pokoja čašica nekog osvježavajućeg pića. Zagrebačka gastro scena bogatija je za još jedno opušteno i primamljivo “mjesto po mjeri čovjeka 21. stoljeća”. Na istom mjestu gdje se devedesetih godina nalazio kultni bisto, otvoren je casual bistro & bar, ali u definitivno novijem i svježijem ruhu s interesantnim idejama. “Lažni Svjedok”, kreiran je po konceptu kvalitetnog, kreativnog i cjenovno prihvatljivog tanjura, koji je uvijek baziran na domaćim i pomno odabranim namirnicama.

Zanimljiv ambijent ovog novog zagrebačkog restorana odiše izuzetno pozitivnom energijom, a to je moguće osjetiti već pri samom ulasku u bisto. Interesantne zidove su oslikali mladi umjetnici Rudolf Crnko i Nikola Zorotović, što je samom prostoru dalo jednu jedinstvenu urbanu notu i prepoznatljivost.

Ugodna i topla atmosfera objedinjuje četiri koncepta: francusku pekarnicu, bistro, bar i pizzeriju. Cilj upravo takvog koncepta je iznjedrio ideju i želju da gosti u specijalitetima mogu uživati od ranog jutra pa sve do kasne večeri. Francuska pekarnica savršen je izbor za sve one koji prije posla i obaveza žele provesti barem trenutak uživanja u mirisnim pecivima i kavi, a u bistrou će se svaki dan od 10 do 14 sati moći probati ukusne dnevne ponude i a la carte ponuda koja uključuje hladna i topla predjela te jela s a la carte ponude.

Brunch ponuda upotpunjena je gotovim jelima po izboru chefa kuhinje, a bit će kreirana na tjednoj bazi i uz duboko poštovanje prema lokalnim namirnicama. S obzirom da je pizza jedno od najomiljenijih jela na svijetu, u Lažnom Svjedoku je možete probati u raznim oblicima i okusima. Ljubitelji pizze moći će uživati u osam napuljskih pizza nalazi se u stalnoj ponudi. Ako je želite pojesti brzinski i s nogu, i to će biti moguće.

“Ono što je nam je bilo najvažnije je ponuditi svakom gostu domaće namirnice. Surađujemo s domaćim OPG-ovima koji nam dostavljaju perad, jaja, svježe meso, suhomesnate proizvode, voće, povrće, ribu, a divljač nabavljamo u suradnji s Lovačkim društvom iz Garešnice. Vjerujemo u namirnice i ništa ne prepuštamo slučaju, a samim time, vjerujemo da će gosti to i prepoznati”, rekao je Filip Žaja, vlasnik Lažnog Svjedoka.

Bez obzira na prigodu i vrijeme, u Lažnom Svjedoku svatko može pronaći nešto za sebe. Radi li se o laganom guštanju u vizualno i ukusno kreiranom tanjuru, punom svježih namirnica ili o uživanju u laganim zalogajima u pauzi od posla. Cijeđeni sok, smoothie, kava za van ili topli kroasan, savršena je opcija za one koji uvijek negdje žure. Osim ugodnog interijera, pogled na najljepši zagrebački park – Zrinjevac, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Bistro & bar Lažni svjedok, koji se smjestio u Amruševoj ulici na broju 1, nova je oaza zanimljivog koncepta, neodoljivih okusa i idealan je gastro bijeg od stvarnosti. Čak i ako je taj bijeg traje kratko, u Lažnom Svjedoku je i više nego uzbudljiv i kvalitetan.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -