izložba pasa cacib zagreb winter classic 2022

Zagreb Winter Classic 2022 – dvostruka međunarodna izložba pasa na Zagrebačkom velesajmu

Dvostruka međunarodna izložba pasa CACIB Zagreb “Zagreb Winter Classic 2022” održat će se u paviljonu 5 Zagrebačkog Velesajma i to od petka do nedjelje, od 25. i 27. studenog 2022. godine. U tri izložbena dana posjetitelji će moći vidjeti nešto malo manje od 5.000 pasa koji će se boriti za titulu onog najljepšeg. Izlagači sa psima dolaze iz čak 26 zemalja svijeta, a bit će moguće upoznati 187 različitih pasmina pasa. Cijena dnevne ulaznice iznosi 20 kuna dok djeca do 10 godina ne plaćaju ulazak. Izložba pas CACIB Zagreb u organizaciji je Hrvatskog kinološkog saveza.


Prvog izložbenog dana, u petak, 25. studenog, u suradnji Hrvatskog kinološkog saveza i Zagrebačkih kinoloških klubova održavaju se nacionalne i specijalne klupske izložbe pas. Napominjemo da ocjenjivanje pasa počinje u 15 sati. Vikend je rezerviran za dvije velike međunarodne izložbe pasa. Ocjenjivanje pasa započinje u 10 sati, a vrhunac svake izložbe pasa – izbor onih najljepših po raznim starosnim i pasminskim kategorijama, posjetitelji će moći pratiti u subotu od 16 sati dok u nedjelju sve kreće od 15 sati. Prema rasporedu, proglašenje pobjednika svakog izložbenog dana očekuje se oko 18 sati.

Jeste li znali da početak organizirane kinologije u Hrvatskoj datira iz daleke 1891. godine? A da dodamo, prva prava izložba pasa s katalogom i ocjenjivačkom komisijom održana je u Zagrebu već u rujnu 1906. Tako su u okviru velike Hrvatsko – Slavonske zemaljske gospodarske izložbe bila izložena 103 psa raznih pasmina. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Hrvatskog kinološkog saveza na adresi hks.hr.

Tagged