udruga "u ime obitelji" - logo 2020

Omogućite radnicima u trgovinama da uskršnje blagdane provedu sa svojim obiteljima

Udruga “U ime obitelji” poziva poslodavce velikih trgovačkih lanaca, kao i poslodavce svih nenužnih djelatnosti u Hrvatskoj, da omoguće svojim zaposlenicima da ovaj Uskrs i Uskrsni ponedjeljak mogu provesti sa svojim obiteljima, a ne na radnom mjestu.

Jedni od najranjivijih djelatnika u Hrvatskoj su trenutno trgovkinje i trgovci, koji uz liječnike, medicinske sestre, tehničare i drugo medicinsko osoblje i ljekarnike nose najveći dio tereta izazvane pandemijom korona virusa – svaki se dan izlažu opasnosti zaraze doticajem s velikim brojem ljudi kako bi svi građani mogli svakodnevno kupovati potrepštine.

Udruga U ime obitelji je zajedno sa sindikatima i Savezom za nedjelju opetovano isticala da je dio od 180.000 radnika u trgovinama, koji ionako imaju radni tjedan od 6 dana, prisiljavano raditi nedjeljom, uz nisku ili nikakvu naknadu. Promijenjeni način života, uzrokovan epidemijom, potvrdio je da se građani mogu organizirati i odlaziti u trgovinu u vremenu radnog tjedna te da rad nedjeljom i blagdanom, čak i u ekstremnim uvjetima, nije neophodan za funkcioniranje trgovina i opskrbu stanovništva.

U znak društvene solidarnosti i zahvale svim trgovcima koji predano rade u vremenu krize, apeliramo na poslodavce i sve donositelje odluka – Sabor i Vladu – da radnicima u trgovinama, kao i svim nenužnim djelatnostima, omoguće da ovaj Uskrs i Uskrsni ponedjeljak mogu provesti u krugu svojih obitelji.

Udruga U ime obitelji


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged