zoran čalić | 2020.

Zoran Čalić otvara novo glazbeno poglavlje novim singlom “Izgubljeni trag”

Zoran Čalić jedan je od najistaknutijih blues rock gitarista ovih prostora, ali i nekadašnji gitarist grupe Majke. Nakon četverogodišnje pauze izbacio je snažnu blues pjesmu pod imenom “Izgubljeni trag”. Novim singlom najavljuje svoj drugi solo album pod Dancing Bear etiketom, a on će svjetlo dana ugledati 2021. godine. Nakon debi solo albuma iz 2016. “U moru i plamenu”, Zoran Čalić se odlučio na novu glazbenu pustolovinu. Tada se udružio s bubnjarom Enosom Kuglerom te basistom Jernejom Andrejašem… Snimanje pjesme začinili su Janez Hace, producent, skladatelj i basist iz Siddharte te Jure Lesar kao prateći vokal. Njihova sinergija rezultirala je pjesmom “Izgubljeni trag”, koja najavljuje novo poglavlje Čalićeve glazbene karijere. Za novu pjesmu, Čalić je pronašao inspiraciju u svojoj okolini, a ne u imaginarnim situacijama.

“Ova pjesma nastala je jedne noći dok nisam mogao zaspati i kada su mi određene stvari padale na pamet. Za ovu pjesmu ne mogu reći da je neka revolucionarna himna ili stvar koja će promijeniti tijek glazbe kod nas. No, mogu reći da je dovoljno iskrena i da priča o stvarima koje su se odigrale u mom životu”, poručuje Zoran Čalić. Baš zbog toga možemo reći da je Izgubljeni trag himna realnosti koja slavi iskrene emocije. Unatoč tome što je pjesma naizgled obavijena tamom jer progovara o emotivnoj zarobljenosti, Čalić iz ovog “teškog bluesa” ipak izvlači samo pozitivno.

“Pjesma govori o jednom osjećaju i taj osjećaj svakodnevno dolazi iz srca i emocija. Na kraju krajeva, neka si svatko obrazloži tekst pjesme na svoj način, u tome i je ljepota glazbe. Nije li tako? Ipak se ovdje radi o rock and rollu. Zato ne smijemo stvari shvaćati preozbiljno. Probajmo provesti ovo svoje vrijeme na planeti u nekim OK – odnosima s drugima te budimo iskreni i normalni”, optimistično zaključuje Zoran. Dodajmo da je on zaslužan za glazbu, tekst i aranžman ove pjesme.

O glazbeniku Zoranu Čaliću

Sa svojom glazbenom karijerom Čalić je krenuo prije gotovo 30 godina. Tijekom svog dvadesetogodišnjeg staža u Majkama, a skladao je i neke od najvećih hitova te grupe. Izdvojit ćemo pjesme A ti još plačeš, Daj mi, Dobro se osjećam, Fantastična vatra, Ja sam budućnost, Krvarim od dosade, Mene ne zanima, Vrijeme da se krene… Značajan trag ostavio je i u drugim bendovima, kao što su Big Foot Mama, Elektrobuda, Gatuzo, Holder, Matchless Gift i Pokvarena mašta.

Također, on se može pohvaliti i hvaljenim debitantskim solo albumom U moru i plamenu, koji nosi reputaciju jednog od najmoćnijih izdanja domaćeg i regionalnog rocka 2016. godine. A prvijenac je objavio s projektom jednostavnog imena Zoran Čalić Band. U njemu su s njim bili Ivo Rimc na bubnjevima, Jernej Kržić na basu te Andraž Mazi na gitari i pedal steelu. Više informacija o Zoran Čalić Bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

OFFICIAL ART VIDEO: Zoran Čalić – Izgubljeni trag

Tagged