tomislav goluban & ivana kindl - amazing grace / milost | 2023.

Tomislav Goluban i Ivana Kindl predstavljaju obradu pjesme “Amazing grace”

Tomislav Goluban predstavlja obradu pjesme “Amazing grace” koja stiže u hrvatskoj i engleskoj verziji. I dodajmo, “Amazing grace” je posljednji singl s “Folkaj 1”, njegovog petnaestog studijskog albuma. A Ivana Kindl, kao vokalna gošća u ovoj pjesmi, odličnom se interpretacijom zaista istaknula. “Kako je moj tata veliki zaljubljenik u blues i Tomislava prati godinama, tako je već neko vrijeme priželjkivao našu suradnju. I želja mu se napokon ispunila! Ali ova suradnja je i na moju radost, jer Tomislava cijenim kao glazbenika. A blues volim pjevati”, rekla je Ivana Kindl.

“Naša je verzija pjesme Amazing grace ili Milost, kako se u hrvatskoj naziva, vrlo zanimljiva. Uživala sam u studiju, a sjajno mi je što je i Tomislav Goluban zapjevao. Sviđa mi se prisutnost tamburica u pjesmi jer ja sam Slavonka. A vjerujem da će ova verzija u predblagdansko vrijeme slušateljima biti pun pogodak”, dodala je Ivana Kindl. I dodajmo, za pjesmu je snimljen i brzinski videospot kojeg potpisuje Matija Auker.

Tomislav Goluban rođen je 1976. godine u Zaboku, a on je hrvatski blues kantautor i harmonikaš. No, on je i skladatelj, vođa benda, blues pedagog, radijski DJ i organizator festivala. I dodajmo, do 2021. godine izdao je 12 studijskih albuma. Zanimljivo da je Goluban razvio i edukativni blues glazbeni program Usna harmonika u bluesu. Cilj programa je upoznati djecu i učenike s osnovnim pojmovima u svijetu harmonike i bluesa, a predstavlja se učenicima osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske. Više o ovom blues glazbeniku doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Tomislav Goluban i Ivana Kindl – Amazing grace / Milost

Tagged