the splitters - u plavoj sobi | foto: marita bulimbašić | 2023.

The Splitters predstavljaju spot za pjesmu “U plavoj sobi” uoči nastupa na Splitskom festivalu 2023

Splitski bend “The Splitters” nakon nastupa na ovogodišnjoj Dori i Zagrebačkom festivalu pripremaju još jednu poslasticu za svoje obožavatelje. Naime, oni se spremaju nastupiti u petak, 30. lipnja 2023. godine, na Prokurativama na Splitskom festivalu 2023 u sklopu večeri mladih izvođača i to s pjesmom “U plavoj sobi”. I dodajmo, radi se o singlu koji se nalazi na njihovom novom studijskom izdanju “Role filmova”.

Role filmova, Barbara i Nitko kao mi su singlovi koji su našli mjesto na albumu uz ranije neobjavljene pjesme. A njima su dodali i tri bonus trake – one kojima su se posljednjih mjeseci predstavili publici na festivalima. Pjesme Svjetlost te Izgubljeni grad izveli su na ovogodišnjem i prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu, a na albumu se nalazi i Lost and Found s kojom su oduševili na Dori, zauzeli visoko četvrto mjesto i pokazali se kao najveće iznenađenje ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije.

Album Role filmova miksao je i masterirao Goran Martinac u studiju Croatia Recordsa, osim bonus pjesama za koje je zaslužan Marko Mihaljević te Geoff Pesche koji je odradio mastering za Lost and Found. Likovno oblikovanje covera, kao i cijelog albuma potpisuje Darko Kujundžić. I dodajmo, naslovna fotografija djelo je Marite Bulimbašić. A što se tiče benda The Splitters, njega čine dva para braće. To su Josip Senta (vokal i bas gitara), Petar Senta (gitara, prateći vokal), Marko Komić (solo gitara) i Antonio Komić (bubnjevi). Više o ovom energičnom splitskom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: The Splitters – U plavoj sobi

Tagged