the splitters - svjetlost | foto: marita bulimbašić | 2023.

The Splitters se s pjesmom “Svjetlost” vraća na pozornicu 70. Zagrebačkog festivala

Sve popularniji bend iz Splita prije tek nekoliko dana je prvi put nastupio na Dori te je ostvario sjajan plasman, a dečki iz grupe “The Splitters” se već spremaju za osvajanje sljedeće velike pozornice. Naime, uskoro će ponovno nastupiti na Zagrebačkom festivalu i to s pjesmom “Svjetlost”. I dodajmo, ona će se naći i na njihovom novom albumu “Role filmova”. “Svjetlost” je pjesma koju potpisuju upravo The Splitters, dok je s njima produkciju i aranžman radio Marko Mihaljević, njihov stalni suradnik. Jednostavno, to je balada koja govori o nekoj drugoj dimenziji ljubavi i ostavlja snažan dojam. A on će zasigurno pronaći put i do njihove vjerne publike.

Role filmova, Oboji me, Barbara, Izgubljeni grad, Lost and Found… To su samo neke od pjesama s kojima su The Splitters posljednjih godina osvojili publiku i struku. Zanimljivo, ovaj bend tvore dva para braće. Točnije, The Splitters su Josip Senta (vokal i bas gitara), Petar Senta (gitara, prateći vokal), Marko Komić (solo gitara) i Antonio Komić (bubnjevi).

Osim na Dori i Zagrebačkom festivalu, publika je Splitterse mogla vidjeti na prošlogodišnjim festivalima INmusic i Mudri Brk, ali i na samostalnim koncertima diljem Lijepe naše. Bend će novi studijski album Role filmova objaviti za nekoliko tjedana, nakon čega će najaviti i nove koncertne datume. A prije toga ćete The Splitterse moći čuti na 70. Zagrebačkom festivalu održat će se u petak, 17.ožujka 2023. godine. Više o ovom bendu doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: The Splitters – Svjetlost

Tagged