the hahas and the blablas - bureaucracy | 2024.

The Hahas and the Blablas, new wave power pop synth punk bend, predstavlja “Bureaucracy”, svoj treći singl

The Hahas and the Blablas, zagrebački new wave power pop synth punk bend vrlo zanimljiva imena, predstavljaju svoj novi i treći po redu singl. Tako nakon prvog “Andy Kaufman is not my dad” i drugog “Bark!“, dolazi nam i treći naziva “Bureaucracy”. A ovaj singl te prateći videospot prikazuje zamornu borbu sa neumoljivom birokracijom.

Radeći sve svoje videospotove bend The Hahas and the Blablas se vodi DIY pristupom. Tako glavne, ali i jedine uloge u videu, imaju basist i klavijaturistica benda, koji i sami iz dana u dan prolaze sve nedaće vladajućeg administrativnog osoblja. I dodajmo, ovaj je videospot snimio i montirao Karlo Klanac, mladi umjetnik i prijatelj benda. A pjesmu Bureaucracy je, kao i cijeli album, bend snimio sam u svojoj garaži. Pomagao im je Borna Maksan iz Rattus Rattus studija koji je bio zaslužan za mix. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

A što je uopće birokracija? To je sustav administrativnih procedura i pravila koji reguliraju funkcioniranje organizacija, uključujući i državne institucije, tvrtke i udruge. Često se kritizira zbog sporosti, nepotrebne složenosti i nedostatka fleksibilnosti. Neki smatraju da birokracija može sputavati inovacije i efikasnost te stvarati prepreke za pojedince i organizacije. No, s druge strane, određena razina birokracije često je potrebna radi osiguranja pravne sigurnosti, transparentnosti i jednakosti u postupanju. Stoga, ključno je uspostaviti ravnotežu između potrebe za regulacijom i izbjegavanja pretjerane birokracije koja može ograničiti napredak.

VIDEO: The Hahas and the Blablas – Bureaucracy

Tagged