psihomodo pop - vjerujem u čuda | 2024.

Psihomodo pop predstavlja videospot za pjesmu “Vjerujem u čuda”

Pjesma “Vjerujem u čuda”, za koju njezin autor Davor Gobac, znan i kao frontmen benda Psihomodo pop, kaže da je pjesma koja opisuje kako su izdržali svih ovih 40 godina djelovanja, dobila je konačno videospot. I to spot koji je snimljen na ne tako uobičajen način. Naime, snimljen je u zagrebačkom Digital Kinetics studiju, a koji je specijaliziran za motion capture tehnologiju koja omogućuje snimanje 3D animacija.

Za potrebe ovog videospota članovi benda Psihomodo Pop sami su odglumili animacije svirajući pjesmu u studiju u mocap odijelima. A nakon snimanja animacija uslijedila je priprema 3D modela Mickey Mousea za svakog člana benda zajedno s njihovim glazbenim instrumentima. Sve kako bi se na njih postavile odgovarajuće animacije. I dodajmo, rad na ovom spotu bio je zanimljivo i izazovno iskustvo. Kako bendu, tako i Mateju Duspari.

Najzanimljiviji aspekt ovog videospota je animirani dio u kojem su oživljeni likovi Mickey Mousea s originalnim pokretima članova benda, koji je vješto implementiran s kadrovima koji su snimljeni kamerom Radislava Jovanova Gonza.

Finalni produkt spota rezultat je višemjesečnog rada

I to rada koji je podrazumijevao pripremu i vođenje motion capture snimanja, animaciju lica i cijelog tijela. Ali i postavljenje scene, obradu dobivenih animacija, modeliranje i teksturiranje Mickey Mousea. Dodajmo, pjesma Vjerujem u čuda donosi prepoznatljivi zvuk benda Psihomodo pop, dodatno obogaćen doprinosom vrhunskih gostujućih glazbenika, uključujući Darka Sedak-Benčića na trubi, Mirona Hausera na trombonu i Vojkana Jocića na saksofonu.

Spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, montažu je radila Anita Jovanov, a inspiraciju su pronašli u ilustracijama Dinka Cepaka. Album istoimenog naziva Vjerujem u čuda bend Psihomodo pop objavio je u godini kad obilježavaju četiri desetljeća djelovanja. I dodajmo, ovaj značajan jubilej proslavit će velikim koncertom u zagrebačkoj Areni u subotu, 12. listopada 2024. godine. A sve što vas dodatno zanima vezano za ovaj bend doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Psihomodo pop – Vjerujem u čuda

Tagged