popka - reklama reklama reklama | 2023.

Popka, talentirani mladi pulski glazbenik, objavljuje svoj drugi singl naziva “Reklama, reklama, reklama”

Talentirani mladi pulski glazbenik Popka objavljuje svoj drugi singl “Reklama, reklama, reklama” pod okriljem Dancing Bear Recordsa. Podsjetimo, ovaj novi singl dolazi nakon zarazne pjesme “Oumajgad” kojim je debitirao u svijet glazbe. “Reklama, reklama, reklama” inspirirana je trenutkom frustracije nastalim zbog velike količine oglasa i promotivnih sadržaja na raznim medijskim kanalima kojeg je talentirani Popka odlučio izraziti pjesmom. Tema same pjesme opisuje negativan utjecaj zasićenja marketingom na ljudsku psihu. Ona dočarava anksioznost, nemir i nemoć koji nastaju kao posljedica. Popka kroz pjesmu naglašava potrebu za bijegom na neka mirnija i sigurnija mjesta.

“U ovom slučaju, inspiracija je potekla konzumacijom videa na YouTubeu. Moje uživanje konstantno su prekidale razne reklame, a njihovim sve učestalijim pojavljivanjem počela se buditi frustracija koja je simptomatično u glavi pokrenula kratku melodijsku frazu uz riječi reklama, reklama, reklama…”, rekao je Popka o inspiraciji za novi singl. Za razliku od Oumajgad, pjesma Reklama, reklama, reklama obojana je ponešto mračnijim ugođajem te koristi elemente industriala, elektronike i popa. I tako predstavlja Popku u pomalo žešćem i tvrđem izričaju u kakvom ga do sada nismo imali prilike upoznati.

On je samostalno napisao tekst pjesme, dok aranžman i glazbu zajedno potpisuju Popka i Dejan Damijanić. Pjesma i prigodni spot snimani su u žminjskom Molaj Breka Productions studiju koji je spot i realizirao. Iza ideje i vizije videospota stoje Zoran Vujić, Damir Tubak i sam autor. Za zeleno platno, efekte i scenografiju zaslužan je Damir Tubak. Spot su snimali Klaudio Radin i Zoran Vujić, dok je za montažu zaslužan Dejan Damijanić.

Ovaj mladi pulski glazbenik je u videospotu u dvojnoj ulozi

“Jedna je uloga bipolarnog marketinškog maga koji primjenjuje sve moguće komunikativne alate kako bi uveo gledatelje u čarobni svijet svojeg marketinškog ludila. U drugoj ulozi vidimo isto tako bipolarnog prosječnog potrošača Interneta koji pod utjecajem svog gurua proživljava razna emotivna stanja. Od početne euforije i oduševljenja pa sve do divljanja i neuračunljivosti. I posebno bih se želio zahvaliti Ivanu Tijanu Giovanniju na ustupljenom prostoru i gostoprimstvu za snimanje spota”, rekao je Popka o svojoj dvojnoj ulozi u spotu.

Singl Reklama, reklama, reklama” pokazuje dio Popkinog glazbenog i kantautorskog talenta. A slušatelji će nesumnjivo htjeti otkriti što još ovaj mladi pulski glazbenik može ostvariti. Više o Popki možete doznati na njegovom Facebook profilu.

VIDEO: Popka – Reklama reklama reklama

Tagged