nela & nika turković - mogu i sama | 2024.

Nela i Nika Turković predstavljaju singl “Mogu i sama”, nezaustavljivu girl power himnu

Nela i Nika Turković predstavljaju prvu zajedničku pjesmu “Mogu i sama”. A ona, uz prateći videospot, prigodno je izašla u četvrtak, 8. ožujka 2024. godine, na sam Dan žena. I dodajmo, ova suradnja dviju sjajnih kantautorica moćna je girl power himna. A ona u sjećanje priziva kultni duet Nine Badrić i Emilije Kokić ili snažne singlove grupa Divas i Mayales. Ujedno, “Mogu i sama” je prva pjesma u kojoj Nela i Nika zajedno potpisuju tekst i glazbu.

“Rijetko koji Nikin koncert bi prošao bez mene u publici. Skoro sve njene pjesme znam napamet i obožavam način na koji ona vidi, stvara i interpretira glazbu. Uz sve to, Nika je moja prijateljica pa je bilo prirodno da se udružimo. Cijeli proces je bio jako zabavan i zanimljiv, pomalo terapeutski. Puno smo se smijale, vodile ozbiljne razgovore, smišljale, muzicirale, svakodnevno slale nove ideje, bile iskrene u svemu. Mogu i sama počela je iz te rečenice, ali s njom i završava. Ona podvlači sve što smo htjele reći i što je bitno. Za Dan žena poručujemo da ne moraš sve sama, ali možeš”, pojašnjava Nela opisujući ovu glazbenu suradnju.

Nela i ja smo prijateljice već godinama. No, osim što ju volim kao čovjeka, jedna je od mojih najdražih pjevačica i umjetnica s naših prostora. A pjesma je krenula nastajati na jednom glazbenom sessionu s Janom Jakovljevom. Tekst i glazbu potpisujemo nas dvije i to nam je prvi takav pothvat. Ali prezadovoljna sam kako smo složno funkcionirale i kreativno se dopunjavale. Pjesma je naša mala himna – od žena za žene i sve one koji se tako osjećaju. I upravo ju zato i poklanjamo za Dan žena. Ovo mi je bio sveukupno možda najdraži projekt u životu, a ispao je točno onako kako sam ga zamislila u najluđim snovima. I bolje”, dodala je Nika Turković.

Snimanje pjesme “Mogu sama” potpisuje Mihovil Šoštarić Lockroom, a spot Benjamin Strike i Dario Radusin

Videospot je sniman u baroknom dvorcu Sveti Križ Začretje, čija je vlasnica Mirna Mršić Flogel, jedna od naših najcitiranijih znanstvenica, a lokacija je savršena za estetiku koju su Nela i Nika zamislile. I dodajmo, singl Mogu i sama zajedničko je izdanje Aquarius i Croatia Recordsa.

Od sudjelovanja u showu The Voice Hrvatska, preko A strane pa do prvijenca Melodrama, Nela je postala upečatljiv dio glazbene scene, cijenjena zbog izuzetnih vokalnih i autorskih kvaliteta. Njeni singlovi redovito zauzimaju visoka mjesta na HR TOP 40 ljestvici, a s Nebo gori i Nepokoriva najavila je velike zaokrete u zvuku. I dodajmo, kompletan drugi album bit će realiziran u 2024. godini. Više o ovoj glazbenici doznajte na njezinom Facebook profilu.

Nika Turković jedna je od najuspješnijih mladih kantautorica čiji je hvaljeni album prvijenac 11 dva puta zasjeo na vrh najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj. I Nikino novo izdanje planirano je za tekuću godinu, a idealno ga je najavio singl Ima smisla s kraja 2023. godine. Više o Niki doznajte na njezinom Instagram profilu.

VIDEO: Nela & Nika Turković – Mogu i sama

Tagged