miki solus - najbolji su pjevači bez sluha | 2022.

Miki Solus uz album “Najbolji su pjevači bez sluha” predstavlja spot za pjesmu “U makedonskom restoranu”

Miki Solus predstavlja svoj novi album zanimljivog naziva “Najbolji su pjevači bez sluha”! A dodajmo da uz njega Miki predstavlja i novi spot za pjesmu “U makedonskom restoranu”. Zanimljivo, u novom spotu su na zanimljiv način prikazani neki kultni likovi iz makedonske povijesti, poput Aleksandra Velikog i Toše Proeskog, a u njemu se našao i lik legendarnog gitarista Vlatka Stefanovskog.

Album Najbolji su pjevači bez sluha“ sadrži 11 pjesama i snimljen je u jednom danu u minimalnom akustičnom aranžmanu. Naime, od instrumenata koristi se ukulele, bubanj, bas, uz poneku gitaru ili klavir. A naziv mu savršeno pristaje zbog fenomenalnih vokalnih dionica koje se nalaze na njemu. Sve pjesme je snimio, miksao i masterirao Silvio Pasarić u SIPA studiju, a spot za pjesmu U makedonskom restoranu snimio je i montirao Doringo. Na albumu su svirali i aranžmane slagali neumorni Frane Visković (bas) i Ivan Strahija (bubanj), a njima su na nekim pjesmama pripomogli Diana Čerenšek (flauta) i Rene Rehak (truba) te sveprisutni “bog studija” Silvio Pasarić. Za likovno oblikovanje albuma zaslužan je Izar Lunaček, ljubljanski slikar, filozof i ilustrator.

“Tekstovi pjesama su blesavi i teme su bedaste. A za glazbu će zlobnici opet reći da su sve pjesme iste… No, ovo nije album za ljude koji prate trendove i ovo nisu pjesme za ljubitelje vrhunske produkcije i zapadne rock estetike. A ponajviše ovo nije album za poklonike tehničke izvedbe, ugodnih vokala i bogatih aranžmana. Svi ostali možda bi mogli uživati u ovom albumu”, rekao je Miki Solus. Više informacija o ovom glazbeniku doznajte na Wikipediji, a cijeli album možete poslušati putem digitalnih servisa.

Popis pjesama koje se nalaze na albumu “Najbolji su pjevači bez sluha”:

 1. Hitmejker
 2. Mala riba
 3. Michael Scott
 4. Koale
 5. U makedonskom restoranu
 6. Magnolija
 7. On golubove hrani
 8. Svijet je pun debila
 9. Boškarina
 10. Penzija
 11. Zgažene mačke

VIDEO: Miki Solus – U makedonskom restoranu

Tagged