mate grgat | 2023.

Mate Grgat, jedan od naših najboljih tenora, predstavlja dvije pjesme – “Izda san te moja jube” i “Kuća puna naroda”

Za kraj ove 2023. godine Mate Grgat je publici poklonio čak dvije iznimne vokalne izvedbe. Ljubavna tematika je nezaobilazna u njegovim tekstovima pa se pjesma “Izda san te moja jube” nadovezala na dosadašnji njegov rad. Različitu vrstu ljubavne tematike pak nosi “Kuća puna naroda”, njegova druga pjesma. A ona poziva na zajedništvo i okupljanje ovo blagdansko i adventsko vrijeme.

Mate Grgat, jedan od naših najboljih tenora, 2023. godinu proveo je nastupajući na brojnim glazbenim festivalima, nižući uspjehe i nagrade svojim pjesmama. Poseban vokal koji ga izdvaja upečatljiv je i lako prepoznatljiv među publikom. A svoju glazbu živi iz dana u dan, što bi ga uskoro trebalo dovesti i do objave albuma…

Često njegove pjesme griju duše mnogih slušatelja koji ga vjerno prate. A iza njega su brojni nastupi na kojima je itekako pokazao da mu nastup uživo puno donosi, jer se publiku teško može zavarati. A Mate Grgat ima prirodnu sposobnosti prenošenja intime pjesme koju izvodi. Pjesme su mu uvijek rado pjevane, a Izda san te moja jube je još jedna u nizu koju će slušatelji vrlo brzo prihvatiti.

Nekada se stvari jednostavno poklope, a ovoga puta je upravo tako ispalo s pjesmom i spotom…

“Velika zahvala ide Nacionalnom parku Krka što su nam omogućili da pjesmu na najbolji način dočaramo slušateljima. Vjerujem da će mnogi pronaći sebe u ovoj pjesmi, a nadam se i da će prenijeti njezinu poruku dalje”, rekao je Mate Grgat svjestan težine ove pjesme.

Glazbu za pjesmu skladao je Toni Rajnović, tekst je djelo sjajnog Nenada Ninčevića, a zasluge za aranžman idu velikom glazbenom znalcu, Nikši Bratošu, koji je odsvirao i gitare te klavijature. Vrhunski spot snimljen je u Nacionalnom parku Krka pod redateljskom palicom Sandre Mihaljević s kojom Mate već duže vrijeme surađuje.

Kao bivši član mnogih zborova i klapa, Mate Grgat vrlo dobro zna što znači “Kuća puna naroda”

Ali i kakve osjećaje ona budi, pogotovo u situacijama kad nam nedostaju obitelj i prijatelji. Zato je ovog Božića odlučio objaviti pjesmu koja poziva na okupljanje. Kuća puna naroda je topla obiteljska pjesma koju svi trebaju čuti u predblagdanskom razdoblju. A njezinu poruku Mate sjajno prenosi svojim tenorom.

“Često izvodim ovu pjesmu na svojim nastupima, jer mislim da ima važnu poruku i odgovara mom glazbenom, a i ljudskom svjetonazoru. Velika mi je želja bila otpjevati je i zahvalan sam svima koji su pomogli da to ostvarimo. Nadam se da će Kuća puna naroda ovih blagdana pronaći svoj dom u srcima mnogih”, rekao je Mate Grgat.

Podsjetimo, pjesmu “Kuća puna naroda” u originalu izvodi Zdravko Čolić, koji je napisao i glazbu

Tekst je napisao Zlatan Stipišić Gibonni, a aranžman prilagođen Matinom vokalu napravio je talentirani Hrvoje Domazet koji je također odsvirao gitare uz Zvonimira Domazeta te klavijature. Violine je odsvirao Matej Mihaljević, a violončelo Martin Kutnar.

Za video spot koji donosi blagdansko raspoloženje je ponovno zaslužna redateljica Sandra Mihaljević, a u njemu glume Matini prijatelji i poznanici Andrej Vučković, Ante Gregović, Branko Arnaut, Dario Smodila, Domagoj Dujić, Josip Gaurina, Noa Gaurina, Lorena Farkač, Marko Cesar, Sara Adeak, Sara Ćoza, Tina Lisičak, Zlata Barić i Zlatko Barić. Sve što vas zanima o Mati Grgatu, pronađite to na njegovom Facebook profilu.

VIDEO: Mate Grgat – Izda san te moja jube & Kuća puna naroda

Tagged