massimo - jedan potez previše | 2019.

Massimo spotom za singl “Jedan potez previše” poklanja svoj posljednji naklon kinu Europa

Massimo, naš veliki glazbeni umjetnik, predstavlja videospot za svoj novi singl “Jedan potez previše”. Ujedno se tim spotom oprašta i od zagrepčanima omiljenog kina Europa. Podsjetimo, početkom ljeta 2019. godine zatvorila su se vrata ovog kultnog kulturnog okupljališta grada Zagreba. A kino Europa je zapravo bilo više od samog kina. Ono je kroz godine postalo omiljeno mjesto za susrete zagrebačke društvene i umjetničke scene. Ali i jedna od kulturnih žila kucavica metropole.

A od kina Europa su se oprostili brojni građani i poznata lica iz svijeta medija, filma i glazbe. No, posebnom posvetom od kina se oprostio i Massimo i to emotivnim videospotom za singl Jedan potez previše. Podsjetimo, spot je snimljen u dramatičnim vremenima kada je Zagreb film festival napuštao kino Europa. A kao podsjetnik na te burne dane u spot su inkorporirane fotografije iz izložbe Kino: mnogo mraka i malo oštrog svjetla koju je organizirala Vladimira Spindler, a kojima je ovjekovječila posljednje dane kina Europa. Točnije, kada su mnogi digli svoj glas protiv njegovog zatvaranja.

Tekst i glazba Massimove pjesme savršeno uokviruju osjećaj sjete oko devastacije omiljenog kulturnog središta. A spot je kritika stanju u kulturi općenito te osuda postupanja prema jednom od omiljenih kulturnih centara u Zagrebu. I dodajmo, za režiju spota zaslužan je Radislav Jovanov Gonzo. Autor i kompozitor pjesme je Sandro Bastiančić, a producent je Ivan Popeskić, koji s Massimom trenutno priprema i slavljeničku turneju Vještina Boutique.

Turneja “Vještina Boutique”

Sam Massimo nastavlja gajiti nadu da će u budućnosti kino Europa ponovno zaživjeti punim sjajem: “Mene uz kino Europa vežu samo divne uspomene. Zahvalan sam Zagreb film festivalu što su mi dali posljednju priliku da zavirim iza kulisa u sve tajne prolaze i inspirativne dvorane te snimim spot u tom impozantnom zdanju. Nadam se da ovo nije posljednje zbogom te da će se filmska traka tamo ponovno zavrtjeti.” No, prije svega, Massimo, će odraditi novu turneju po Hrvatskoj.

Vještina Boutique naziv je velike turneje koja u subotu, 9. studenog 2019. godine, započinje u Karlovcu. Potom će se zaustaviti u Čakovcu, Slavonskom Brodu i Osijeku, a trostruko finale turneje održat će se na mjestu gdje je Massimo prije petnaest godina pokazao svoju vještinu muziciranja – zagrebačkom kazalištu Gavella.

“Prvi koncert je u gradu na četiri rijeke, u Karlovcu. Jedva čekam da krenemo s probama i sa svim. Najljepše je što radim s ljudima koji su radili na albumu Vještina, a to su Ivo Popeskić na klaviru, Elvis Stanić na gitarama, Henry Radanović na basu, ja na gitarama i glasu bez bubnja. Tako da će to biti jedna vrlo nježna varijanta tih albuma”, rekao je Massimo. I dodajmo, cijena ulaznice za zagrebačke koncerte iznosit će 270 kuna za gornji dio partera, a za prvi dio partera i balkon 330 kuna. A sve što vas zanima o ovom velikom glazbeniku doznajte to na Wikipediji.

VIDEO: Massimo – Jedan potez previše

Tagged