kapitaklizma - vrijeme otimanja | 2024.

Kapitaklizma, sarajevski bend koji stvara industrial glazbu, predstavlja album “Vrijeme otimanja”

Kapitaklizma, bend koji stvara industrial glazbu, oformljen u živopisnom Sarajevu i spreman je ostaviti trag na glazbenoj sceni sa svojim debitantskim izdanjem “Vrijeme otimanja”. Ukratko, ovim djelom nam jasno daju do znanja kako se odbijaju povoditi vodećim glazbenim trendovima.

Kapitaklizma je moćna sila koja kombinira složene ritmove, distorzirane rifove i intenzivne vokale. A sve to čine kroz fuziju electro, industrial i mnogih drugih žanrova, poput d’n’b-a, stonera pa čak i uz punk motive uz beskompromisni pristup glazbenog stvaralaštva. “Kombinacija modernog electro zvuka, uz živi bubanj, stoner bass, alter podlogu, hard grunge gitare i nimalo naivne tekstove, čini da se svi osjetite pozvanim u borbi protiv šablonske ustajalosti!”, poručuje svestrana Kapitaklizma.

Iako su oni relativno novo ime na regionalnoj glazbenoj sceni, bend je već izazvao znatno uzbuđenje sa svojom zaraznom energijom i jedinstvenim stilom. Postava benda sastoji se od Mladena Mačara na vokalu i bas gitari, Strahinje Kostića na gitari, Damijana Vučkovića na bas gitari i Berina Tuzlića na bubnjevima.

Glazba ovog benda nagovještava namjeru da izazovu promišljanja kod svakog pojedinca

Dok publika uživa u svježe objavljenom prvijencu Vrijeme otimanja i čeka uzbudljive nastupe benda u 2024. godini, Kapitaklizma ostaje vjerna svojoj viziji da stvara glazbu koja rezonira i s pojedincem i sa kolektivom. Miješajući intenzivne zvučne teksture s promišljenim tekstovima, ova neustrašiva industrial sila obećava da će slušatelje odvesti na zaista uzbudljivo i nesvakidašnje glazbeno putovanje.

Intrigantan naslov albuma također nagovještava njihovu namjeru da izazovu promišljanja kod svakog pojedinca. A tekstovi su im često introspektivni te oni istražuju razne teme. Od društvenog razočaranja i osobnih borbi te sličnih tema koje potiču na razmišljanje…

Autor glazbe na albumu Vrijeme otimanja je Berin Tuzlić. Točnije, on je autor glazbe svih pjesme osim singla Anestezija, čiji je autor glazbe i teksta Milan Mladenović iz EKV-a. I dodajmo, autor svih ostalih tekstova je Mladen Mačar, koji uz Berina potpisuje i aranžmane. Uz njih, čitav sastav hrabro koristi eksperimentalne metode i istražuje mračnije glazbene puteve kako bi došao do svog idealnog slušatelja spremnog prihvatiti njihov žestoki zvuk. A za mix, mastering i postprodukciju kompletnog albuma zaslužan je Haris Saračević.

Bend Kapitaklizma uskoro predstavlja i novi videospot za pjesmu “Manitu”

Dodajmo da se aktualni animirani videospot naziva Vrijeme otimanja smjestio na visokom četvrtom mjestu Nevidljive top liste. A ona, podsjetimo, donosi poredak 20 najpopularnijih domaćih i regionalnih singlova, tj. videospotova po glasovima slušatelja. I dodajmo, bend ujedno najavljuje i izlazak novog videospota za pjesmu Manitu, koji izlazi uskoro.

Vrijedi najaviti i kako će 2024. godina označiti značajan trenutak za Kapitaklizmu. Naime, oni će svoju glazbu iznijeti iz studija i prenijeti na koncertne pozornice za svoje prve live nastupe. Bend je tako u potpunosti spreman da svoju energiju i intenzitet prenese na publiku. A time i pružiti nezaboravno iskustvo za posjetitelje koncerata, uranjajući ih u svijet pulsirajućih ritmova i adrenalinom natopljenog kaosa… Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Kapitaklizma – Vrijeme otimanja

Tagged