frenkie - dunya | 2023.

Frenkie objavljuje video spot za pjesmu “Dunya” koja dolazi sa njegovog istoimenog i sedmog po redu albuma

Nakon što je prvog lipnja 2023. godine predstavio svoj sedmi solo album “Dunya”, Frenkie je sada objavio i video spot za istoimenu pjesmu. A nakon su spotove dobile pjesme “Inshallah“, “Evo me”, “Džaba” i “Danima” i naslovna je pjesma “Dunya” s aktualnog istoimenog albuma dobila svoju ekranizaciju.

“Ovaj glazbeni video spot su radili studenti master studija za Grafički dizajn i multimediju na Internacionalnom Burch Univerzitetu u Sarajevu u okviru predmeta Produkcija muzičkog spota i Kreativna direkcija. Jako mi je drago što sam imao priliku da radim sa ovom mladom ekipom. A zajedno smo realizirali čak tri video spota. I iako se radi o studentima, moram reći da je to bila grupa fantastičnih kreativaca i profesionalca. Skupa smo proputovali skoro cijelu Bosnu i Hercegovinu. A spot za Dunyu je snimana na Kupresu i Buškom jezeru kod Livna“, rekao je Frenkie.

Na snimanju i postprodukciji spota za pjesmu Dunya sudjelovala je zaista velika ekipa. A oni su Azra Selimović, Jasmina Pinjić, Ismar Begtašević, Esad Zečević, Ali Mašić, Mirela Alagić, Medina Pervan i Merima Pirija. Spomenimo, mentori su im bili profesori Dženan Medanović i Ljubomir Todorović. Tekst za pjesmu Dunya potpisuje sam Frenkie dok je za glazbu bio zadužen Tihomir Radić Toshi. Što planira ovaj hip-hoper ovoga ljeta provjerite na njegovom Facebook profilu.

VIDEO: Frenkie – Dunya

Tagged