foxy head sarajevo | 2024.

Foxy Head, sarajevska rock grupa, predstavlja svoj najnoviji singl “Da ne mislim na bol”

Sarajevska rock grupa Foxy Head predstavila je početkom veljače 2024. godine svoj najnoviji singl naziva “Da ne mislim na bol”. A ovom pjesmom bend poručuje da “klasični rock i dalje živi i ima svoje mjesto na suvremenoj glazbenoj sceni”. I dodajmo, ova pjesma je treći singl sa njihovog nadolazećeg albuma koji će biti objavljen kasnije ove, 2024. godine.

Grupa Foxy Head, koja se ističe po energičnom izvođenju, pokazuje svoju svestranost u pjesmi Da ne mislim na bol. A ona donosi dozu autentičnosti koja je karakteristična za klasični rcok, naglašavajući da ovaj žanr nije mrtav, već naprotiv. On je itekako živ i inspirativan.

Sve pjesme na albumu, uključujući i Da ne mislim na bol, nose potpis autora Sergia Slatinca. Slatinac, čije je stvaralaštvo baziran na eklektizmu, istražuje različite zvukovne pravce, odbijajući da se ograniči unutar bilo kakvog muzičkog kalupa. I dodajmo, pjesma Da ne mislim na bol obećava biti samo uvod u ono što fanovi mogu očekivati od nadolazećeg albuma grupe Foxy Head. A svojom energijom i rafiniranošću produkcije bend je opravdao sva očekivanja. Više o ovim sarajevskim rockerima doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Foxy head – Da ne mislim na bol

Tagged