doringo - zdravo za gotovo | 2022.

Doringo, instrumentalni sastav, predstavlja spot za pjesmu “Zdravo za gotovo”

Instrumentalni sastav Doringo je objavio spot za pjesmu “Zdravo za gotovo”. Pjesma je skinuta s njihovog zadnjeg i još uvijek aktualnog albuma “Budem Budem”, koji je izašao krajem 2021. godine.
Video za pjesmu “Zdravo za gotovo” isprepliće znanstvenu fantastiku, religiju i drevni misticizam, ali šalje i poruku da svoje postojanje, planet Zemlju pa čak i svemir uzimamo zdravo za gotovo.

Pjesmu su snimili Dinko Čvorić – Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas), Damir Mihaljević (bubanj), Mak Murtić (saksofon) i Nika Bauman (flauta) dok se na albumu još pojavljuju i Lucija Stanojević (violina) te Orjen Riđanović (gitara). Spot je montirao Dinko Čvorić koristeći animirane kadrove raznih autora iz cijeloga svijeta. A to i koncepcijski odgovara njihovom predznaku world music, koji je posebno izražen u ovoj pjesmi.

Sve je počelo 2006. godine osnutkom benda “Šta ima?”

Bend je kroz mnogobrojne postave, točnije njih 8, isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Dinko Čvorić – Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda. U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) počinju djelovati 2016. godine. Prvi album Infography izlazi 2017., a nakon njega izbacuju nekoliko singlova te live snimaka. Drugi album Gužva u Svemiru izašao je početkom 2020. Iste godine sastavu kao stalni članovi pridružuju se Mak Murtić (saksofon, flauta) i Lucija Stanojević (violina).

Glazba je avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin world music priljubljen uz Doringovo djelovanje. Novi album Budem Budem izlazi na jesen 2021., a sastavu se pridružuje i Nika Bauman na flautai. Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani glazbenici, a to su Mario Petrinjak (bubanj), Orjen Riđanović (akustična gitara), Aldo Foško (bas klarinet), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon), Fred Lanz (klavijature) te Fran Krsto Šercar (udaraljke). Više o ovom instrumentalnom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Doringo – Zdravo za gotovo

Tagged