buč kesidi - uživo sa stadiona tašmajdan | 2024.

Buč Kesidi predstavlja svoj live album naziva “Uživo sa stadiona Tašmajdan”!

Za uvod u ljeto i novu koncertnu sezonu bend Buč Kesidi objavljuje novi album naziva “Uživo sa stadiona Tašmajdan”. A on je snimljen na njihovom najvećem samostalnom koncertu kojeg su održali na beogradskom stadionu Tašmajdan pred više od 10.000 fanova. I dodajmo, novi live album i koncertni film dostupan je na svim streaming servisima od petka, 24. svibnja. A dan ranije, u četvrtak, 23. svibnja, od 20 sati, možete ga poslušati i putem YouTube kanala benda. I dodajmo, na njemu je prije samog albuma objavljen premijerni uvid u album uz live izvedbu pjesme “Curimo po asfaltu”.

Serija koncerata koja je počela trijumfalnim nastupima u rasprodanom novosadskom Spensu i na zagrebačkom stadionu Šalata, kulminirala je najvećim solo koncertom koji je održan 16. rujna 2023. godine na beogradskom stadionu Tašmajdan. I dodajmo, oni su prvi regionalni bend novije rock generacije kojem je pošlo za rukom rasprodati najveći stadion u centru Beograda. Ukratko, Buč Kesidi su koncertom na Tašmajdanu obilježili vrhunac regionalne turneje Skupi snagu. A sada će to zauvijek ostati zabilježeno za glazbenu povijest kroz live album koji je uklopio sve hitove s prvog i drugog albuma, kao i posljednja tri singla koja će se naći na novom studijskom albumu.

Ljevoruki rock dvojac iz Pančeva publiku je na koncertu uveo u euforiju kojoj se ona prepustila od samog početka. Tijekom dva sata Luka i Zoran su izveli 20 pjesama, a svaka je donosila posebno uzbuđenje i gromoglasnu reakciju publike. A nakon introa krenuli su jako s Euforijom. Potom su uslijedili hitovi Laž, Kafe aparat, Trebaš mi, Draga, Čekam te i obožavana Subota.

“Skupi snagu” je donijela specijalnu energiju, a vrisak nekoliko tisuća djevojaka pratio je najavu svake nove pjesme

Potom smo čuli i Stani!!! Stani!!!, Pola pet, Kasno je, TIHO, Uragan, Curimo po asfaltu, Nema ljubavi u klubu, Nedelja ujutru, ali i jedan od najvećih hitova – Idemo do hodnika, tijekom kojeg je publika nadjačala razglas. Zatim su izveli Nebitna, dok je s velikim hitom Đuskanje ne pomaže završio dvosatni ples na stadionu Tašmajdanu.

Koncert na rasprodanom Tašmajdanu pokazao je da dvojac Buč Kesidi, Luka Racić i Zoran Zarubica, imaju zrelost svjetskih superstarova. Iako, oni za sebe kažu da su tek počeli… I dodajmo, najveći solo koncert dosadašnje karijere Buč Kesidija izdan je u suradnji s PGP RTS-a. Produkciju potpisuje Milan Bjelica, za omot je korištena fotografija Vedrana Metelka, a dizajn potpisuje Ana Žunić.

Album Uživo sa stadiona Tašmajdan uvodi Buč Kesidi u novu seriju ljetnjih nastupa po regiji. A već ovog vikenda bend se penje na glavnu pozornicu Sea Star Festivala u Umagu gdje će kao headlineri nastupiti 24. svibnja. I dodajmo, potom idu u Skopje gdje sviraju 5. srpnja na stadionu Na Arm. Bit će to prilika čuti najbolje od benda, kao i neke nove pjesme koje je bend je proteklih mjeseci stvarao u svom studiju. Sve dodatne informacije o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Buč Kesidi – Curimo po asfaltu

Tagged