bluvinil - ako nema te | 2022.

BluVinil, šibenski pop rock bend, predstavlja božićni singl “Ako nema te”

Šibenski pop rock bend BluVinil predstavlja pravi božićni singl – pjesmu “Ako nema te” i pripadajući video spot. Riječ je o jedinoj pjesmi s nadolazećeg albuma “Zna li itko tajnu srca” koja nije autorsko djelo, nego obrada. Naime, članovi benda su veliki fanovi lika i djela velike američke glazbenice Alicije Keys. Tako se, kako kažu, “spontano rodila ideja” da jednu njenu pjesmu prepjevaju na hrvatski jezik. “Odluka je pala na kultnu stvar If I ain’t got you, višestruko nagrađivani hit singl s njenog drugog albuma The Diary of Alicia Keys iz 2003. godine. Pjesma obrađuje tematiku konzumerizma i prenaglašavanja materijalnih vrijednosti. Zato je i objavljena sada u vrijeme Božića, kada su takve teme posebno aktualne”, poručuje BluVinil.


Možda i najbrže rastući domaći pop rock bend, osvojio kritiku i publiku sa singlom Apaši. Tom pjesmom zacementirao je svoju poziciju u radijskom eteru, a istoimeni album prvijenac je završio na listama najboljih godišnjih albuma. Najavni singl novog albuma Heroji, kao i nasljednik U predgrađu, nastavili su put osvajanja radijskog etera diljem Hrvatske, kao i streaming servisa. Ako nema te još je jedna najava drugog albuma koji će biti obavljen za izdavačku kuću LAA tijekom 2022. godine.

Za prijevod pjesme na hrvatski jezik zaslužan je Matej Nakić, dok prilagodbu i aranžman potpisuje čitav bend. I ovoga puta na produkciji je radio Antonino Šimić, dok je za mastering zaslužan Filip Vidović. Prateći video spot režirala je mlada redateljica Melita Mukavec, a za tehničku izvedbu zaslužne su njene kolegice i kolege s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: BluVinil – Ako nema te | Alicia Keys cover

Tagged