alen kraljić kralja - malena | 2020.

Alen Kraljić Kralja kao poklon Zagrebu snimio novu verziju pjesme “Malena”, evergreena benda Pips, Chips & Videoclips

Ikona domaće rock scene i jedan od najboljih gitarista s ovoga područja, Alen Kraljić Kralja, ima veliki poklon za sve Zagrepčane i Zagrepčanke, ali i za sve one koji vole ovaj grad i koji mu svim snagama pomažu da ponovno zablista i izvuče se iz ruševina od potresa koji ga je nedavno zadesio. Kralja je ovom prilikom izvukao iz naftalina klasik iz ’90-ih godina te napravio novu verziju pjesme “Malena” grupe Pips, Chips & Videoclips, čiju glazbu potpisuje uz frontmana, Dubravka Ivaniša Rippera. Himna Zapruđa i Utrina, a moguće i Zagreba općenito, čije stihove znaju svi i to bilo koje starosne dobi, u ovom je trenutku jednostavna nazvana “Malena 2020”.

Iako još uvijek pod strahom i traumom od elementarne nepogode, jedan od osnivača benda Pips, Chips & Videoclips, nekadašnji gitarist Majki te vođa grupe The Miceks, odlučio je svega dva dana nakon potresa mobitelom snimiti spot za novu verziju ovog evergreena. Pravi zagrebački štih hita Malena sada je obavijen posebnim ruhom uz specifične kadrove Zagreba. Ali i svirku na jednoj od klupica u Novom Zagrebu gdje se Kralji pridružio i njegov mali krznati prijatelj Pikula, a nedugo nakon i genijalni Jakša Jordes na saksofonu.

Autor teksta je Dubravko Ivaniš, koji uz Kralju potpisuje i glazbu

Dodajmo da aranžman pjesme i režiju spota potpisuje sam Alen Kraljić Kralja. Osim Jakše Jordesa na saksofonu, na pjesmi gostuje i Miro Tabak na bas gitari. Za fotografiju je zaslužan Mario Borščak. Dodajmo da se originalna verzija pjesme Malena nalazi na albumu Dernjava, drugom izdanju benda Pips, Chips & Videoclips. A on je objavljen danas već davne 1995. godine…

Uz pjesmu Malena 2020, podsjećamo kako je Kralja nedavno objavio i drugi solo singl Šeke, šeke. A on na duhovit i ironičan način govori o srozavanju kulture na “najniže grane”. Ali i o bujanju primitivizma u Zagrebu, u zemlji, ali i van granica Lijepe naše. A za inspiraciju singla Šeke, šeke poslužio je legendarni stih Shake, Baby, Shake pjesme Whole Lotta Shakin’ Goin’ On. “70-ih, 80-ih i 90-ih godina se ta čudna muzika slušala se na periferiji Grada. A sada se čuje na samom Trgu bana Josipa Jelačića“, poručuje Alen Kraljić Kralja. Više o Alenovom bendu The Miceks doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Alen Kraljić Kralja – Malena 2020

Tagged