ZGportal Zagreb
 
 
 
 
ZGportal Zagreb  
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ          
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE          
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
6. exposure music festival
 
open air festival u velikoj gorici
 
6. Exposure Music Festival
 
 

• GDJE SAM? > ZGportal > Gradska događanja > #OpenAirFest
home kontakt sitemap pretraga  
 
 
Exposure Music Festival, najveći europski kantautoroski open-air festival koji će se održati 15. i 16. lipnja 2018. godine u Velikoj Gorici na Ranchu Kurilovec (na adresi ulica 153. brigade Hrvatske vojske 29), svojim 6. izdanjem još jednom će mapirati najbolje od poetskih i glazbenih trenutaka na regionalnoj i europskoj sceni.

Ove godine tijekom dva dana trajanja festivala, na svojih specifičnih osam pozornica Exposure Music Festival ugostit će kantautore iz deset zemalja svijeta, ali ovaj međunarodni festival daleko je od običnog - od milja nazvan Muzički Stonehenge, festival interaktivnog karaktera pruža i glazbenicima i publici autentično iskustvo.



Grupe Nola i Lika Kolorado su headlineri Exposure Music Festivala, dok će tijekom dva dana trajanja festivala, na svojih specifičnih osam pozornica Exposure Music Festival ugostit će kantautore iz deset zemalja svijeta - Anita Šunjić (BIH), Dave Mckendry (IRE), James Walker (UK), Anne Marie (SRB), ČudnoReĐe (HR), Astor Lajka (SRB), Speaking silences (DE), Krasimir Purvanov (BG), Mateja Škelja (HR), Dan Zelisko (ES), Lilly Drumeva (BG), Dominik Kukić (HR), Sabina Vostner (SLO), Coolio Jack (HR), Doug Andrews (USA) i Graeme Mark (IRE).

Uz Nolu i Liku Kolorado, u dnevnom programu predstavit će se i škotski kantautor s austrijskom adresom, Stuartt Neville, beogradski duo Krasimir Purvanov i Lilly Drumeva te velikogorička trojka Alive, koja na festival donosi fuziju najbolje zvučne scenografije elektronske i indie rock glazbe s hipnotizirajućim vokalom. Da zabava potraje dugo u noć pobrinut će se DJ set Music-Box portala.

U filmskom programu bit će predstavljen redateljski debi glumca Caseyja Afflecka Još sam tu: Izgubljene godine Joaquina Phoenixa, nevjerojatan prikaz turbulentnih godina u životu međunarodno poznatog i za Oscara nominiranog glumca Joaquina Phoenixa, prilikom najave da se povlači iz uspješne filmske karijere u jesen 2008. godine i započinje karijeru hip-hop glazbenika. Prikazat će se i Journey to Jah, film o potrazi glazbenika za autentičnošću daleko od zapadnjačkih potrošačkih društava u zemlji rastafarijanstva i reggae glazbe, Jamajci te Marley, film o istinskoj međunarodnoj ikoni dvadesetog stoljeća Bobu Marleyu, ujedno prvi službeni odobreni biografski film o životu, nasljedstvu i globalnom utjecaju legende, jednog od najutjecajnijih pjevača, tekstopisaca, glazbenika i aktivista u povijesti.



"Exposure Music Festival stasao je iz ideje da se publika okruži izvođačima i promišljanja na kakvom bih festivalu osobno želio nastupati. Pozornicu promjera 45 metara čini osam manjih koji okružuju publiku smještenu u centru kruga, izvođači sviraju po jednu pjesmu po krugu... Nema crvenog tepiha, sviraju i poznatiji glazbenici i neki novi klinci, nema klasičnog lineupa, svi imaju iste uvjete! Ovaj festival pruža glazbenicima potpuno novo iskustvo, i što se tiče izvođenja pjesama na nekonvencionalni način i drugačije interakcije sa publikom", rekao je umjetnički ravnatelj festivala Vedran Ivorek.

Exposure Music Festival ostvaruje suradnju s brojnim festivalima iz regije i Europske unije te je ovo međunarodno druženje centralno mjesto povezivanja i upoznavnja organizatora i glazbenika sa svih strana svijeta. Uz glazbene radionice, panele i predavanja raznih tematika, svi okupljeni imaju priliku otkriti prijeko potrebne informacije u svrhu napredovanja u glazbi, ali i vještina potrebnih `'iza zastora pozornice`.



"Za Veliku Goricu ovo je festival koji ju je ucrtao na svjetsku kartu kao turističko i glazbeno odredište, svojevrsni `must see singer songwriter festival`. U budućnosti festival namjeravamo razvijati, proširiti program sa vikend na tjedno održavanje programa i predstaviti neka od najvećih svjetskih kantautorskih imena", otkriva Ivorek.

Novosti ove godine su projekcije glazbenih dokumentarnih filmova te dnevna druženja i after party na velikoj pozornici koja će ugostiti sjajna glazbena imena. Uz besplatan ulaz na festivalski program posjetiteljima je osiguran i besplatan kamp, kako bi maksimalno uživali u ovom autentičnom glazbenom iskustvu.




O grupama Nola i Lika Kolorado

Pulski sastav Nola ove godine obilježava dvadeset pet godina glazbene čarolije i jedinstvenog, prepoznatljivog opusa kojim je bend od svog prvog dana uljepšavao domaću glazbenu scenu i radijski eter. Tim povodom u travnju je objavljena kompilacija naslova Nola - 25 - kojom imamo priliku uroniti u retrospektivu dvadeset pet sjajnih godina glazbenog stvaranja ovog pulskog sastava.

Na pozornicu Exposure Music Festivala Nola nam donosi autorski mozaik s glazbom iznad oblaka i nogama čvrsto na zemlji, a brojni dragulji poput pjesama Dio tebe, Iznad oblaka i Moj svijet, godinama se nalaze u Top 40 najemitiranijih pjesama.



Lika Kolorado, zagrebačka indie rock četvorka koja se tijekom prošle godine uz titulu najboljeg mladog benda Ha|Ge|eF-a proslavila i energičnim nastupima na svim relevantnim pozornicama u Hrvatskoj, početkom godine zasjala je svojim fantastičnim debitantskim studijskim izdanjem.

Album Smiješ zaurlat osvojio je i publiku i glazbenu kritiku koja mu jednostavno ne nalazi manu i stavlja ga uz bok najboljim izdanjima Ramireza, PipsChip&Videoclipsa pa i svjetskih velikana poput Editorsa i The Nationala.
 
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
najave po mjesecima 2018. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 

 
 
Vezano uz temu: open air
Aktualna kulturno - zabavna događanja u Gradu Zagrebu.
Snađite se u Zagrebu uz Zagrebački kulturni vodič.
23. svibnja 2018.
k.v.
 
 

 
 
 
ZGportal Zagreb