veseli božićni tramvaj / trg-bana jelačića, zagreb / prosinac, 2012

ZET i ove godine sudjeluje u Adventu: Veseli božićni tramvaj, Uspinjača, nove linije…

Grad Zagreb već je godinama prepoznatljiva adventska destinacija, a Zagrebački električni tramvaj i ove će godine participirati u bogatom i raznolikom programu Adventa u Zagrebu. Kako bi se osigurao pravi doživljaj zimske bajke, u promet će se od subote, 30. studenoga 2019. godine, uključiti Veseli božićni tramvaj koji će polaziti s ugla Praške ulice i Trga bana Jelačića i voziti užim gradskim središtem. Jedinstvena je to priredba koja uključuje vožnju turističkim tramvajem iz 1924. godine u trajanju od pola sata, uz prigodan program i igrokaz Djeda Božićnjaka i vilenjaka, a osigurana je i podjela poklona našim najmlađim sugrađanima i posjetiteljima. Cijena karte iznosi 25 kuna. Za najmlađe, subotom i nedjeljom, od 10 do 16.40 sati, u prometu će biti prigodno ukrašen turistički vlakić. Početno stajalište vlakića bit će na Jelačićevom trgu, a prijevoz je besplatan! Zbog očekivano velike posjećenosti, prepoznatljivi simbol grada Zagreba, zagrebačka Uspinjača, povezivat će Donji Grad sa Gornjim, svakodnevno do ponoći.

Nove linije 300 i 350 – obilazak znamenitosti Gornjeg i Donjeg Grada

Ponuda Zagrebačkog električnog tramvaja bit će i ove godine dodatno obogaćena turističkim, ekološki prihvatljivim vožnjama i to specijaliziranim elektro vozilima. Vozila prometuju kružnom trasom na dvije linije, liniji 300 koja polazi iz Bakačeve ulice i obilazi znamenitosti Donjega grada te liniji 350 koja polazi s Katarininog trga i obilazi znamenitosti Gornjega grada. Karte su dostupne kod vozača, a cijena iznosi 10 kuna.

Izvanredna autobusna linija “Kaptol – Gornje Prekrižje”

I ove godine svoja vrata će za posjetitelje tijekom Adventa u Zagrebu otvoriti i Vila Prekrižje. ZET će uspostaviti izvanrednu autobusnu liniju koja će prometovati trasom Kaptol – Gornje Prekrižje, petkom i subotom od 15.25 do 20.40 sati s polascima svakih 20 minuta, bez usputnih zaustavljanja.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -