željko turk / hdz zaprešić / 2021.

Željko Turk predstavljen kao kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zaprešića

Željko Turk, dosadašnji Gradonačelnik Grada Zaprešića, najavio je novu kandidaturu za još jedan Gradonačelnički mandat. Podsjetimo, Turk je kandidat stranke Hrvatska demokratska zajednica, a Gradonačelnik Zaprešića je od 2006. godine.

Rođen je 25. ožujka 1962. godine u Zagrebu. Osnovnu školu završio u Kupljenovu, a srednjoškolsko obrazovanje u Zagrebu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Radnu karijeru započinje u zabočkoj Regeneraciji, a od 1991. kreće u poduzetničke vode.


Tada osniva privatnu tvrtku za proizvodnju i promet tekstilom, koja i danas uspješno posluje. Njegovim angažmanom, u suradnji s Udruženjem obrtnika, pokrenut je sada već tradicionalni Sajam gospodarstva. Član je Predsjedništva HDZ-a, predsjednik Gradskog, a potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a. Obnašao dužnost saborskog zastupnika u prošlom sazivu Sabora.

Od osnutka grada Zaprešića, Željko Turk je član Gradskog poglavarstva. Od 2001. godine radio je kao zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića, a od 2006. obnaša dužnost gradonačelnika. 2013. godine izabran za predsjednika Udruge gradova Republike Hrvatske. Na izborima 2017. osvaja još jedan gradonačelnički mandat, osvojivši u drugom krugu 57,02 posto glasova. Živi u Kupljenovu. Oženjen je i otac dvoje djece. Više o Željku Turku doznajte na njegovoj Facebook stranici.

Tagged