sanacija klizišta :: vukomerićke gorice - zagrebačka županija :: travanj 2013.

Zagrebačka županija će tijekom 2023. godine izvesti rekordan broj sanacija klizišta – njih čak 82!

Zagrebačka županija osigurala je bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti EU ukupne vrijednosti 4,9 milijuna eura, a tim sredstvima će se napraviti ukupno 47 sanacija klizišta. Sanacija klizišta će tako odvijati na području grada Jastrebarskog te općina Brdovec, Dubravica, Marija Gorica i Pisarovina. Dodajmo da radovi uskoro kreću jer je župan Stjepan Kožić potpisao ugovore s izvođačima radova.


“S obzirom na broj lokacija, radovi su podijeljeni u šest grupa. Tako danas potpisujemo ugovore za pet grupa u vrijednosti 4,6 milijuna eura. A dodat ću i da će početkom ožujka 2023. godine biti potpisani ugovori za posljednju grupu u vrijednosti 300.000 eura”, rekao je Stjepan Kožić. Također, on je istaknuo i kako će se tijekom 2023. godine u prometnu infrastrukturu na području Zagrebačke županije iz Fonda solidarnosti EU ulaže gotovo 64 milijuna eura.

2023. godine će se napraviti sanacija 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 dionica županijskih i lokalnih cesta

Tomislav Landeka, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, krajem siječnja 2023. godine u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisao ugovore za sanaciju 35 cestovnih klizišta, 32 mosta i propusta te 29 dionica županijskih i lokalnih cesta. Napomenimo da će radovi održavati na prometnicama ukupne duljine od oko 60 kilometara. A u ime izvođača radova, Tomislav Harapin, direktor tvrtke Vodoprivreda Zagorje d.o.o., istaknuo je kako je “građevinska operativa spremna”. Također je dodao da će već krajem veljače 2023. radovi početi istovremeno na više lokacija.

“Umjesto standardnih 4 klizišta godišnje, koliko si Zagrebačka županija može priuštiti iz vlastitih sredstava, tijekom 2023. godine ćemo zahvaljujući sredstvima povučenim iz Europskog fonda sanirati čak 82 klizišta. Pridodamo li tome ceste i mostove dolazimo do investicije koju sami ne bismo realizirali narednih 30 godina! Dodat ću da je ovo povijesna investicija i prilika koju su Zagrebačka županija i ŽUC iskoristili. A ona će znatno utjecati na kvalitetu lokalnih i županijskih cesta”, rekao je Tomislav Landeka. Također, on je uputio stanovnicima Županije apel za strpljenje zbog niza radova. Naime, oni će podrazumijevati pojedinačna zatvaranja cesta i obilazne pravce. Više informacija o aktualnim radovima na cestama Zagrebačke Županije doznajte na mrežnim stranicama na adresi zuczg.hr.

Tagged