blagdan svi sveti - glavni križ - groblje mirogoj zagreb - studeni 2015.

Svi sveti 2021 – organizacija tramvajskog i autobusnog prijevoza za Dan mrtvih i Dušni dan

Svi sveti je svetkovina u Katoličkoj crkvi, a njome se slave svi sveci, kako oni koji su već kanonizirani, tako i oni koji to još nisu. A ZET Zagreb je i ove 2021. godine, iako u specifičnoj epidemiološkoj situaciji, u potpunosti spreman za organizaciju prijevoza uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan.

Od subote, 23. listopada, prati se prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja. Prema potrebi, ZET će uključiti u promet i dodatne prijevozne kapacitete. Posebna regulacija javnog prijevoza na snazi će biti u ponedjeljak, 1. studenoga. Tada će biti uspostavljene i izvanredne autobusne linije na kojima je Grad Zagreb omogućio besplatan prijevoz.

Moguća su kraća odstupanja u voznim redovima, ovisno u trenutačnom prometu u Gradu Zagrebu. Sve informacije o prometu možete doznati i na mrežnim stranicama ZET-a na adresi zet.hr. Informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti i na telefonskom broju Pozivnog centra na broj 072 500 400.

Tramvajski i autobusni promet

Na blagdan Svih svetih, u ponedjeljak, 1. studenoga, u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red. No, na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovat će veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića. U nedjelju, 31. listopada, tramvajski promet odvijat će se prema nedjeljnom rasporedu, ali će u prometu biti i linija 8.

Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, u ponedjeljak, 1. studenoga, vozit će i autobusi na izvanrednim linijama. Uspostavljaju se linije Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo Polje i Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Prijevoz na blagdan Svi sveti do groblja Mirogoj i Krematorij

Polasci autobusa s Kaptola

Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij bit će uspostavljene u ponedjeljak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat. Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij, autobusi će polaziti nakon popunjenja. Neće biti usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija. Linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, u zoni kružnog toka na Mirogoju. Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.

  • trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj;
  • u povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol;
  • trasa linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj – Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij;
  • u povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol;

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice. Kod Krematorija će biti kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij. Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje. Na Krematoriju će biti na izlaznom stajalištu redovne linije.

Polasci autobusa sa Kvaternikovog trga

  • trasa linije: terminal Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom u povratku;

Izvanredna autobusna linija 297 Kvaternikov trg – Srebrnjak prometovat će u ponedjeljak, 1. studenoga od 8 do 21 sat. Autobusi će se zaustavljati se samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica. Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na peronu linije 201, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta. Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak. Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

Autobusna linija 207 Kvaternikov trg – Rim – Kvaternikov trg će u ponedjeljak voziti djelomično izmijenjenom trasom. Ići će trasom Kvaternikov trg – redovnom trasom do raskrižja Domjanićeve i Petrove ulice – Petrova – Laščinska – Bijenička i dalje uobičajenom trasom do Ulice Rim. U povratku autobus vozi istom trasom. Autobus će polaziti sa stajališta linije 204.

Na blagdan Svi sveti neće prometovati autobusi linija 106 i 201, a 105, 203 i 226 voze izmijenjeno

U ponedjeljak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat, zbog posebne regulacije prometa, neće prometovati redovne autobusne linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij) i 201 (Kaptol – Kvaternikov trg). Autobusne linije 203 (Svetice – Vinec – Kaptol) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice) u ponedjeljak, 1. studenoga, od 8 do 21 sati, prometovat će redovnom trasom do Krematorija. U slučaju nemogućnosti prolaska, linije će sa Svetica prometovati skraćeno do Remeta, odnosno Vineca.

Tijekom posebne regulacije prometa, na blagdan Svi sveti u ponedjeljak, 1. studenoga od 8 do 21 sat, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – i dalje uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom.

Prijevoz do groblja Miroševac

Izvanredna autobusna linija 299 (Dubrava – Miroševec) prometovat će na blagdan Svi sveti u ponedjeljak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, bez usputnog zaustavljanja. Ulazak putnika u autobuse za Miroševec bit će sjeverno od izlaza s terminala Dubrava, na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na istočnom dijelu kolnika Mramornog prilaza, na dijelu od Topolovečkog priključka do Ulice Vladimira Jurčića. Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom stajalištu na zapadnom dijelu terminala. Na Miroševcu izlazno stajalište bit će na Aleji Tišine, u zoni raskrižja sa Žitnom ulicom (ulaz na parkiralište groblja).

  • trasa izvanredne linije 299: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka – Aleja Tišine – rotor Miroševec – Mramorni prilaz – Oporovečka – Aleja Tišine – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava – Avenija Gojka Šuška;

U ponedjeljak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, linije 206 (Dubrava – Miroševec) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Novi Retkovec) neće prometovati. Linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) od 7.30 do 21 sat pojačat će se dodatnim prijevoznim kapacitetima.

Prijevoz do groblja Markovo polje

Izvanredna autobusna linija 298 (Dubec – Markovo Polje), prometovat će za blagdan Svi sveti u ponedjeljak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati. Predviđena trasa linije 298 je terminal Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Alejom mira do groblja Markovo polje. Ulazak putnika u autobuse za Markovo Polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu s kojeg uobičajeno polazi linija 274.

Ulazak putnika za smjer prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira. Izlazak putnika iz autobusa na Markovom polju bit će na sjevernoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira, a na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija. Autobusi će se zaustavljati samo na stajalištima u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Izmjene na autobusnim linijama 267, 271 i 272 čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

Redovna autobusna linija 267 (Dubec – Markovo Polje) neće prometovati u ponedjeljak, 1. studenoga. U subotu i nedjelju, 30. i 31. listopada, kao i u utorak, 2. studenoga, prema potrebi će linija biti pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima.

Autobusi linije 271 (Dubec – Sesvete – Jesenovec – Glavnica Donja) će se do utorka, 2. studenoga, privremeno zaustavljati na autobusnom stajalištu u Glavnici Donjoj, u zoni kbr. 5. Autobusi linije 272 (Dubec – Sesvete – Moravče) će se do utorka, 2. studenoga, privremeno zaustavljati na autobusnom stajalištu u Moravču, u zoni kbr. 83.

Blagdan Svi sveti donosi promjene na autobusnim linijama 125, 172, 176, 177, 182 i 198

Uobičajeni raspored primjenjivat će se na redovne autobusne linije ponedjeljak, 1. studenoga. Ali, prema potrebi, uključivat će se dodatni prijevozni kapaciteti. U ponedjeljak, 1. studenoga, autobusna linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će prema potrebi pojačana dodatnim kapacitetima od 8 do 17 sati.

Autobus na redovnoj liniji 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) će u nedjelju i ponedjeljak, 31. listopada i 1. studenoga ostvarivati samo polazak u 6.40 sati. Na svim će ostalim polascima prometovati izravno za Šibice. U razdoblju od 8 do 20.45 sati, za prijevoz do groblja bit će uspostavljena izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić), koja će polaziti svakih 30 minuta.

Autobusi na linijama 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) do utorka, 2. studenoga, u vremenu od 8 do 20 sati, zaustavljat će se u oba smjera na stajalištu Gospodska, dok će autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) u ponedjeljak, 1. studenoga, biti pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 (Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra) s polascima svakih 90 minuta.

Tagged