stabljike marihuane - velika gorica - 2020

Policija našla improvizirani laboratorij, ali i marihuanu, amfetamine, heroin i smolu konoplje

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama” te je utvrđeno da je osumnjičeni na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine amfetamina, heroina i smole konoplje tipa droga (hašiš), koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao u kući na području Velike Gorice.

U cilju proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga (marihuana), uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju stvorio je uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga (marihuana) te je drogu heroin, amfetamin, smolu konoplje tipa droga (hašiš) i konoplju tipa droga (marihuana) preprodavao.

13. svibnja 2020. godine obavljena je pretraga njegove kuće te je pronađen improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka, u kojima je zasađeno ukupno 113 komada stabljika konoplje tipa droga (marihuana), 1,5 gram konoplje tipa droga (marihuana), 20 grama smole konoplje tipa droga (hašiš), 3,2 grama heroina, 100,9 grama amfetamina, digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima droge i novac za koji postoje osnove sumnje da potječe od kupoprodaje droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 42-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -