nova vozila za hitnu medicinu zagrebačke županije / 2019

Pet novih vozila hitnoj pomoći Zagrebačke županije, a do kraja godine stižu još dva

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od ponedjeljka, 9. prosinca 2019. godine raspolaže s pet novih vozila, a do kraja godine stižu još dva. Ukupna vrijednost 4 vozila za sanitetski prijevoz i 3 vozila hitne medicinske pomoći iznosi 2,5 milijuna kuna, a ključeve novih vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručio je u Zaprešiću župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Prema riječima ravnatelja Gajnika po jedno vozilo za sanitetski prijevoz dobit će ispostave Zavoda u Velikoj Gorici, Vrbovcu, Dugom Selu i Zaprešiću u kojem ostaje i vozilo hitne pomoći.


“Čim dođu nova dva vozila hitne ona će biti raspoređena u ispostave Jastrebarsko i Samobor”, pojasnio je Davorin Gajnik.

“Kad je naša hitna u pitanju, ovu godinu smo započeli i završavamo na isti način i to primopredajom 5 novih vozila. To potvrđuje da itekako skrbimo da djelatnici hitne medicine mogu kvalitetno obavljati svoj posao”, rekao je župan Stjepan Kožić, podsjetivši kako je od 2014. godine do danas kupljeno 54 vozila za potrebe Zavoda, za što je izdvojeno 17,1 milijuna kuna.

Inače, vozila Zavoda za hitnu medicinu godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara zbog posebnog geografskog položaja Zagrebačke županije, ali i činjenice da se svi pacijenti koji trebaju bolničku skrb voze u Zagreb, jer Županija nema bolnicu na svom području.

“I dalje nastavljamo financirati nadstandard hitne medicinske pomoći s obzirom da, iako smo tražili, još nije došao pozitivan odgovor o izmjeni mreže hitne medicinske pomoći”, dodao je župan Kožić.

Tako Zagrebačka županija uz dosadašnje financiranje po jednog T1 tima u Svetom Ivanu Zelini i Ivanić-Gradu, financira po jedan tim u Zaprešiću i Samoboru za što je ukupno u proračunu osigurano gotovo 2,5 milijuna kuna.

Da podsjetimo, T1 tim ima jednog liječnika, jednu medicinsku sestru i jednog vozača.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged