koronavirus - covid-19 - sars-cov-2

NZZJZ “DR. Andrija Štampar” uveo “drive in” dijagnostiku za korona virus

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” od 31. ožujka 2020. godine je uvedena drive in dijagnostika koronavirusa kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba. Osobe pri ovom testiranju ne izlaze iz automobila, što povećava razinu sigurnosti osobe koja se testira i zdravstvenog djelatnika.

Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja na Zavodu uvelike pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba.

Iz Zavoda poručuju da će se naručivanje za testiranje i nadalje provoditi putem odabranog liječnika obiteljske medicine.

Imajući u vidu dobrobit i zdravlje građana, osobito u ovim izvanrednim okolnostima, ovo je tek jedna od mjera koju su Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Grad Zagreb poduzeli kako bi dodatno zaštitili građane. Dio je to brojnih aktivnosti koje Grad Zagreb i Zavod provode već dugi niz godina kako bi poboljšali kvalitetu života te očuvali i unaprijedili zdravlje svojih građana.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -