koronavirus testiranje - dom zdravlja trnje - kruge, zagreb - ožujak 2021.

Koronavirus u Zagrebu 24. travnja dobilo 250 ljudi – oporavilo se njih 474

Broj novooboljelih osoba koje su prema podacima HZJZ-a dobile koronavirus u Zagrebu u subotu, 24. travnja 2021. godine je 250. Ozdravilo je 474 osoba. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 968 testiranja na SARS-CoV-2 i 173 su nalaza bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 455 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 590 osoba. Od 455 obrađenih pozitivnih osoba 122 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 265 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za 45 osoba je još u tijeku.

Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod osam osoba moguća izloženost na radnom mjestu. Jedna je osoba korisnik / djelatnik domova za starije osobe i/ili ostalih ustanova socijalne skrbi. 10 je osoba obrađeno od strane liječnika obiteljske medicine, dok je dvoje djece školske dobi obrađeno od strane liječnika školske medicine. Jedna je osoba izložena prilikom obiteljskog okupljanja.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 23 učenika i tri nastavnika osnovnih te pet učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 359 učenika osnovnih i 88 učenika srednjih škola.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana je jedna novooboljela djelatnica. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se četiri osobe. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 3.275 aktivnih slučajeva. Koronavirusna bolest ili COVID-19 je zarazna bolest čiji je uzročnik novootkriveni koronavirus, a o njemu doznajte više na Wikipediji.

Ključne riječi (tagovi): -