ivan penava, mario radić, stipo mlinarić ćipe, željko pervan i igor peternel / domovinski pokret / 2021.

Ivan Penava jednoglasno izabran za predsjednika Domovinskog pokreta

Na Izvanrednom saboru Domovinskog pokreta, saborski zastupnik i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, jednoglasno je izabran za novog predsjednika stranke. Izvanredni sabor se održao u subotu, 9. listopada 2021. godine u hotelu International u Zagrebu.

Podsjetimo, Ivan Penava je na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta došao nakon naprasne ostavke Miroslava Škore. A Penava je članovima svoje stranke, ali i svima zainteresiranima poručio kako će “vratiti preotetu Hrvatsku Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim građanima kojima je Hrvatska domovina”.

“Svako vrijeme i svaki čovjek ima svoju 1991.! Onaj trenutak istine kada svaki čovjek mora sebi i svima oko sebe pokazati tko je i što je. To mora napraviti svatko od nas, kao nekada heroji moga grada Vukovara. Svatko ima svoje polje, svoje kukuruzno polje kroz koje mora proći i braniti ono što svaki od nas ima. A to je trenutak u vječnosti. U njemu svatko mora ustati i braniti svoje najmilije – svoju djecu, svoju ženu, svoje sestre i braću, oca
i majku, svoj dom i Domovinu!”, rekao je Ivan Penava.

Ivan Penava citirao Tuđmana: Sve za Hrvatsku – Hrvatsku nizašto!

“2021. godina je naša 1991! Neki bi rekli – godina koja se vraća! Moramo braniti i obraniti sebe. Iza sebe moramo ostaviti Hrvatsku kakvu su sanjali svi oni na čijim ramenima mi stojimo! Kao u pjesmi, poručimo svi Domovini Hrvatskoj – Ljepota tvoja ostaje, jer sam tu i čuvam te!”, dodao je Penava.

“Hrvatska, za koju od danas počinje borba, daleko je više od Hrvatske kojom danas upravljaju loše sluge loših gospodara. Hrvatska koju od danas mi branimo i koju ćemo obraniti, naša je majka, naša sestra i žena, naš sin jedinac! Branit ćemo je onako kako se brani ono što se najviše voli! Branit ćemo je srcem i dušom, branit ćemo je bezuvjetno, dok nam živo srce bije! Sve za Hrvatsku – Hrvatsku nizašto!”, zaključio je Penava, pozivajući se na slavne riječi pokojnog dr. Franje Tuđmana. Više o Ivanu Penavi doznajte na stranicama Wikipedije.

Voditeljica programa bila je Ivana Šundov, a za atmosferu su se pobrinuli glazbenici Marko Pecotić uz pratnju Berislava Antice, Stjepan Franetović uz pratnju Nine Cossetto te Pero Galić u pratnji sina Sebastijana. Izvanrednom saboru DP-a prisustvovali su i brojni ugledni gosti, poput Stjepana Tuđmana, Bosiljka Mišetića, Zlatka Hasanbegovića, Ane Lederer, Denisa Ostrošića, Željka Pervana i ostalih.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - -