ambulanta posebnog dežurstva jastrebarsko / 2021.

Dom zdravlja Jastrebarsko uredio svoju Ambulantu posebnog dežurstva

Nakon što je energetski obnovljena glavna zgrada ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Jastrebarskom, na red je došla i ambulanta posebnog dežurstva. Podsjetimo, Dom zdravlja Jastrebarsko je nedavno kompletno renoviran. Uređen je i opremljen medicinski laboratorij i prostor fizikalne terapije u dvorišnoj zgradi.

Za renovaciju i opremanje Ambulante posebnog dežurstva u Jastrebarskom uloženo je 837 tisuća kuna. Sve investicije financirala je Zagrebačka županija. Ova jaskanska ambulanta jedan je od osam punktova posebnog dežurstva u Zagrebačkoj županiji. Tim dežurnim ambulantama se želi smanjiti dodatni pritisak na hitnu medicinu. Stanovnicima je dostupna subotom od 15 do 20 te nedjeljom i blagdanima od 8 do 20 sati. Dodajmo da se u svih osam ambulanti godišnje se napravi oko 25.000 pregleda.


Dodajmo da je do srpnja 2020. godine Zagrebačka županija sufinancirala rad svih ambulanti posebnih dežurstva s gotovo 3,8 milijuna kuna. No, iako su zgrade obnavljaju i moderniziraju, veliki je problem u nedostatku zdravstvenog kadra.

“Uz sve stimulativne mjere koje nudimo specijalistima, vrlo ih je teško naći. Županija im je osigurala automobil 24 sata na raspolaganju, subvencionirane rate stambenog kredita ili troška podstanarstva te sufinanciranje vrtića. Upravo iz tog razloga krenuli smo sa školovanjem vlastitog kadra. Trenutno imamo devet liječnika za čije je specijalizacije Županija osigurala sredstva”, rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije. Dodao je kako jedna specijalizacija košta između 700 do 800 tisuća kuna, a da je Zagrebačka županija jedna od rijetkih koja ima ovakvu mjeru.

“Kada su prije dvije godine završeni radovi na energetskoj obnovi, nastavili smo s intenzivnim ulaganjem i opremanjem ove ispostave. Obnovili smo i opremili dotrajali laboratorij, uredili fizikalnu, a odjel radiologije dobio je novi ultrazvuk. Nabavljen je i novi digitalni ortopan, a sa sedam novih vozila obnovljen je vozni park ove ispostave”, rekao je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije. Više o Domu zdravlja ZG županije doznajte na mrežnim stranicama na adresi domzdravlja-zgz.hr.

Tagged