dječja bolnica srebrnjak zagreb - logo 2020

Dječja bolnica Srebrnjak gradi novu zgradu istraživačkog Dječjeg centra

Dječja bolnica Srebrnjak objavila je otvoreni postupak javne nabave za izradu izvedbenog projekta i izvođenje radova izgradnje nove zgrade Dječjeg centra za translacijsku medicinu (CCTM). Ovime je trenutno najveći regionalni infrastrukturni projekt iz područja znanosti i zdravstva ušao u iduću fazu provedbe, a ukupna procijenjena vrijednost navedene nabave u neto iznosu je 164.536.039,37 kuna.

Cjelokupan iznos navedene faze projekta će biti financiran iz EU fondova, a dovršetkom projekta te izgradnjom i opremanjem nove zgrade koja će biti funkcionalno povezana s postojećom zgradom DB Srebrnjak omogućit će se provođenje organizacijske reforme bolnice iz pedijatrijske bolnice u klinički istraživački centar i polikliniku specijaliziranu za dječje bolesti, što će omogućiti jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije (IRI) te suradnju znanosti i industrije na interdisciplinarnim istraživanjima.

Sukladno propisanom postupku rok izvršenja ugovora o javnim radovima i uslugama izrade izvedbenih projekata je 22 mjeseca, s očekivanim početkom u ožujku 2021. te završetkom u siječnju 2023. godine. Kriterij odabira ponude u ovom postupku javne nabave je ekonomski najpovoljnija ponuda na temelju cijene i kvalitete koju određuju iskustvo stručnjaka te jamstveni rok.

“Pokretanje nove faze projekta dokaz je kako ulažemo maksimalne napore u osiguravanju što brže i kvalitetnije realizacije projekta te kako smo svim snagama stali iza projekta koji ima nemjerljiv značaj za hrvatsku znanost, ali i zdravstveni sustav”, rekao je povodom objave natječajne dokumentacije dr. sc. Ivo Dumić Čule, ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak.

Imenovan novi Upravni odbor Dječjeg centra za translacijsku medicinu

Imenovan je i sedmeročlani Upravni odbor Dječjeg centra za translacijsku medicinu, a sve u svrhu ostvarivanja funkcionalnog modela implementacije projektnih aktivnosti. Sastavljen je od eminentnih hrvatskih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u području zdravstva i znanosti i međunarodnom prepoznatljivošću.

Akademik Miroslav Samaržija – predstojnik Klinike za plućne bolesti KBC Zagreb, voditelj Nacionalnog programa za probir i rano otkrivanje raka pluća, istraživač na brojnim međunarodnim kliničkim studijama te autor više od 330 znanstvenih članaka.

Akademik Slobodan Vukičević – član Svjetske akademije znanosti i umjetnost te voditelj dva velika znanstvena projekta u translacijskoj medicini financirana od strane Europske komisije, a vodio je laboratorij na National Institute of Health u Washingtonu.

Prof. dr. sc. Boris Brkljačić – redoviti profesor i prodekan za znanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, trenutni predsjednik Europskog društva radiologa te utemeljitelj referentnog centra Ministarstva zdravstva RH za multidisciplinarni ultrazvuk u medicini.

Prof. dr. sc. Mladen Merćep – direktor Odjela za translacijska istraživanja u MedILS-u, od 2010. do 2012. godine voditelj odjela za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak te je osmislio projekt CCTM.

Prof. dr. sc. Stjepan Orešković – redoviti profesor Medicinskog fakulteta u Zagrebu, bio je savjetnik Svjetske banke, Europske komisije i Svjetske zdravstvene organizacije u brojnim projektima, predsjednik je Savjeta Centra za istraživanje i promociju najboljih zdravstvenih praksi te kao glavni istraživač vodi znanstvene projekte međunarodnog karaktera.

Prof. dr. sc. Jurica Vuković – pročelnik Katedre za pedijatriju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te predstojnik Klinike za pedijatriju KBC Zagreb.

Doc. dr. sc. Marinko Rade – ravnatelj Specijalne bolnice Martin Horvat u Rovinju sa znanstvenim djelovanjem na Kuopio University u Finskoj, četiri puta je proglašen najboljim mladim znanstvenikom od strane Finskog društva za vertebrologiju te dvostruki dobitnik njihove godišnje nagrade za znanost, a pozicionirao je bolnicu Rovinj kao jednu od bolnica u RH s pozitivnom neto dobiti.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - -