ford focus - policija zagreb - travanj 2020.

Crna kronika: Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje na trgovanje ljudima

Policajci Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom i 39-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Trgovanje ljudima” na štetu 31-godišnjakinje te zbog sumnje da je 45-godišnjak počinio i kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”. Sumnja se da su osumnjičeni od početka veljače do 14. travnja 2020. godine uporabom sile i prijetnje, oduzimanjem osobnih dokumenata, mobitela i novčanih sredstava za život, na taj način ostvarili nadzor nad oštećenom, a sve s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi iskorištavanjem oštećene kroz seksualnu eksploataciju odnosno kroz njeno podvođenje.


Također, sumnja se da su osumnjičeni na internetu objavljivali oglase u kojima su oglašavali pružanje spolnih usluga muškarcima za novac, a s kojima je oštećena i imala spolne odnose na raznim adresama. Na taj način oštećena je od početka veljače 2020. do 14. travnja 2020. godine pružila spolne usluge muškarcima svakoga dana, a sav novac dobiven od pružanja spolnih usluga osumnjičeni su zadržavali za sebe.

U petak, 17. travnja 2020. godine policija je provela pretragu osumnjičenih, kao i pretragu doma i drugih prostorija na adresi njihova prebivališta na području Zagreba, kojom prilikom su pronašli ukupno 481 grama marihuane pakirane u više manjih plastičnih omota.

U subotu, 18. travnja 2020. godine osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Prema oštećenoj osobi policija je inicirala pružanje pomoći sukladno Nacionalnom Planu za suzbijanje trgovanja ljudima.

Sažetak kaznenih djela i prometnih nesreća u zadnjih 24 sata

Sažetak kaznenih djela u posljednja 24 sata: U posljednja 24 sata na području Policijske uprave zagrebačke evidentirano je šest kaznenih djela: jedna drska krađa, jedna teška krađa provaljivanjem, dvije krađe i dva ostala kaznena djela.

Sažetak prometnih nesreća u posljednja 24 sata: U posljednja 24 sata obavljen je očevid kod 22 prometne nesreće. U tri prometne nesreće tri su osobe lakše ozlijeđene dok je kod 19 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged