čistoća zagreb - kamion za odvoz otpada :: mamutica - travno - novi zagreb :: veljača 2015.

Čistoća je u štrajku – zagrebačko smeće se ne odvozi od ponedjeljka, 23. siječnja 2023. godine

Zagrebačka Čistoća, tj. radnici ove zagrebačke komunalne tvrtke, stupili su u štrajk u ponedjeljak, 23. siječnja 2023. godine u 6 sati. Razlog ovog, kako sami djelatnici kažu, spontanog štrajka, je najava izvanrednog otkaza trojici zaposlenika Čistoće koji su nedavno snimljeni kako spremnike s različitim vrstama otpada prazne u isti kamion. Također, radnici Čistoće se žale i na premale plaće. No, kako sami kažu, plaće su im u ovom štrajku manje bitne, a otpad sa ulica će početi odvoziti kada se ta trojica radnika vrate na posao.


“Jutros su radnici samoinicijativno stali sa poslom. Nezadovoljni su zbog otkaza trojici kolega koji su im trebali biti uručeni u petak. Nakon svih problema na koje smo ukazivali te nakon prosvjeda koji je organiziran ispred Čistoće gdje su radnici izrazili nezadovoljstvo uvjetima rada i malim plaćama, ovo sada je dovelo do kulminacije. Radnici su isfrustrani i odlučili su da ne izađu van dok ne dobiju informaciju da se otkazi neće uručiti. Što će biti dalje, vidjet ćemo”, rekao je Zdravko Stoilković iz Samostalnog sindikata radnika u komunalnim djelatnostima.

“Naši zahtjevi su jasni. Prvo, dečki koji su dobili otkaz moraju se vratiti na posao. To hoćemo napismeno od uprave ZGholdinga i gradonačelnika Tomaševića. Drugo, hoćemo sva prava koja traže sindikati. Sindikati će pregovarati s njima, ali prije potpisa sporazum će se donijeti na uvid da vidimo i pristajemo li na to. Do ispunjenja zahtjeva niti jedan od nas neće otići van i to pod cijenu otkaza. Ako će trebati deset ili mjesec dana do ispunjenja zahtjeva, nama je svejedno. Vidjet ćemo tko će prije pasti. Mi, gradonačelnik Tomašević ili Uprava Holdinga”, rekao je Sabahudin Sedić, jedan od radnika Čistoće. Kako će se ovaj štrajk odvijati, obavještavat ćemo Vam redovito. A više informacija o zagrebačkoj komunalnoj tvrtci Čistoća doznajte na mrežnim stranicama na adresi cistoca.hr.

Tagged