zagrebački velesajam - ulaz jug - srpanj 2014.

Cijepljenje na Velesajmu – mole se građani da ne dolaze ako nisu naručeni

NZZJZ “dr. Andrija Štampar” šalje apel građanima da na cijepljenje na Velesajmu dolaze isključivo u prethodno naručenim terminima, kako bi se izbjegle velike gužve i dugo čekanje. Ova objava motivirana je velikom gužvom koja se stvorila na cjepnom punktu Velesajam, kao rezultat dolaska velikog broja sugrađanki i sugrađana.

Prema prvim procjenama njih je bilo više od 1000, a koji se nisu prethodno naručili i nisu imali definiran termin cijepljenja. Napominjemo i podatak kako će se ovog tjedna na Velesajmu cijepiti isključivo naručeni na druge doze cjepiva AstraZeneca i Pfizer – BioNTech.


S obzirom na iznimne ljetne vrućine i nepovoljne vremenske uvjete, mole se građani da na docjepljivanje dolaze isključivo u prethodno naručenim terminima. A budući da nije moguće provesti cijepljenje tolikog broja ljudi u tako kratkom vremenskom razdoblju, zato se i dogodila ta velika gužva.

Poduzete su sve potrebne radnje kako bi se osiguralo smanjenje gužve i olakšalo čekanje za cijepljenje na Velesajmu

“U suradnji s Gradom Zagrebom i nadležnim institucijama osigurali smo suncobrane. Volonteri Crvenog križa stavili su se na raspolaganje dijeleći bočice vode kako bi se sugrađani rehidrirali. Također, osigurano je 14 kolica za osobe s invaliditetom te naše starije sugrađane koji teško hodaju. Njih naši COVID redari prekoredno dovoze na cijepljenje. Još jednom apeliramo da se na cijepljenje dolazi u naručenim terminima”, rekao je dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ-a.

Važna je napomena kako će, prema naputku iz Ministarstva zdravstva, vrlo skoro uslijediti i javni poziv za masovno cijepljenje. Tada će svi punoljetni građani moći primiti prvu dozu cjepiva na nekoliko punktova u Gradu Zagrebu. Predviđeno razdoblje cijepljenja je od 29. lipnja do 2. srpnja 2021. godine.

Grad Zagreb i njegovi stanovnici pokazali su visoku razinu odgovornosti te brige za svoje najbliže i vlastito zdravlje. Potvrda toga je i činjenica da Zagreb ima najvišu razinu procijepljenosti stanovništva u Republici Hrvatskoj. Pozivamo na odgovorno ponašanje i u dolasku na cijepljenje, kako bi se osigurao kvalitetan i nesmetan nastavak cijepljenja. Više o koronavirusu doznajte na stranicama Wikipedije.

Tagged