bicikl & biciklistička staza / bus 268 velika gorica - glavni kolodovor / avenue mall zagreb / rujan 2015.

Biciklistička staza povezat će Veliku Goricu i Čiče – ići će cestom uz radar

Konačno se gradi nova biciklistička staza! Nešto više 5,4 milijuna kuna odobreno je Gradu Velikoj Gorici za projekt biciklističke staze koja će spojiti Veliku Goricu i Staro Čiče. Riječ je o projektu kojim će se biciklistička staza urediti na trasi stare ceste kod radara. Ukoliko ste ikada išli biciklom Sisačkom i Velikogoričkom ulicom prema Čiču, znate kako je takva vožnja bila prava “lutrija”.

Potvrđena je Odluka o sufinanciranju projekta “Poboljšanje sustava biciklističke infrastrukture na području Grada Velike Gorice” prijavljenog na Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Sustav biciklističkih staza na području Urbane aglomeracije Zagreb”, a sve to u okviru Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”.


“U okviru projekta predviđena je izgradnja nove biciklističke staze s javnom rasvjetom dužine 3.115 metara između Velike Gorice i Starog Čiča, uz jezero Vukovina i stari radar. Time se, između ostalog, nastoji riješiti problem nastajanja divljih deponija na predmetnom području. Ujedno, projektom je predviđeno i postavljanje ukupno 61 rasvjetnog stupa na postojećoj biciklističkoj stazi između Velike Gorice i Velike Mlake. Ta staza je ukupne dužine 2.840 metara”, rekao je v. d. gradonačelnika Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Projekt Biciklistička staza Velika Gorica – Staro Čiče sufinancira se sa 85% u ukupnom iznosu od 5.417.677,52 kuna. Preostalih 956 tisuća kuna osigurat će Grad Velika Gorica. Više o Gorici doznajte na mrežnim stranicama Grada na adresi gorica.hr.

Tagged