AstraZeneca - covid-19 vaccine - 2021.

AstraZeneca Zagrebu dostavila 3200 doza cjepiva protiv koronavirusa

AstraZeneca je u Zagreb dostavila 3.200 doza cjepiva koje će uvelike pripomoći procijepljenosti protiv koronavirusa. Sigurnost cjepiva potvrđena je odobrenjem od strane Europske agencije za lijekove (EMA) i Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

Prema planu cijepljenja Republike Hrvatske, njime će se u prvoj fazi cijepiti zdravstveni djelatnici i djelatnici te korisnici domova za starije osobe, dok će u drugoj fazi krajem veljače 2021. godine cjepivo biti dostupno svim osobama starijim od 65 godina i kroničnim bolesnicima.

Grad Zagreb je do sada cijepio nešto više od 13 tisuća ljudi prvom dozom, a od čega je više od 8 tisuća primilo i drugu dozu. Sveukupno gledajući, Grad Zagreb je do početka veljače dobio 22 tisuće doza cjepiva s obzirom na to da su se ona dobivala po broju stanovnika, a ne po kategorijama.

Plan cijepljenja je reguliran po kategorijama, pri čemu prednost imaju zdravstveni djelatnici, djelatnici i štićenici domova za starije osobe te potom rizične skupine, odnosno stariji od 65 godina i kronični bolesnici.

Grad Zagreb je prednost cijepljenja dao i ostalim ugroženim skupinama

Tako je procijepljeno i 230 osoba iz žurnih službi, odnosno oni koji su pomagali potresom nastradaloj Sisačko – moslavačkoj županiji, a to su vatrogasci, interventna i prometna policija.

Više informacija o cjepivu protiv koronavirusa doznajte na mrežnim stranicama AstraZeneca na adresi astrazeneca.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -