AstraZeneca - covid-19 vaccine - 2021.

AstraZeneca Zagrebu dostavila 3200 doza cjepiva protiv koronavirusa

AstraZeneca je u Zagreb dostavila 3.200 doza cjepiva koje će uvelike pripomoći procijepljenosti protiv koronavirusa. Sigurnost cjepiva potvrđena je odobrenjem od strane Europske agencije za lijekove (EMA) i Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

Prema planu cijepljenja Republike Hrvatske, njime će se u prvoj fazi cijepiti zdravstveni djelatnici i djelatnici te korisnici domova za starije osobe. U drugoj fazi koja će biti krajem veljače 2021. godine, cjepivo će biti dostupno svim osobama starijim od 65 godina, ali i kroničnim bolesnicima.


Grad Zagreb je do sada cijepio nešto više od 13 tisuća ljudi prvom dozom. Dodajmo da je više od 8 tisuća primilo i drugu dozu cjepiva. Sveukupno gledajući, Grad Zagreb je do početka veljače dobio 22 tisuće doza cjepiva, s obzirom na to da su se ona dobivala po broju stanovnika, a ne po kategorijama. Plan cijepljenja je reguliran po kategorijama, pri čemu prednost imaju zdravstveni djelatnici, djelatnici i štićenici domova za starije osobe. Potom su na redu rizične skupine, odnosno stariji od 65 godina i kronični bolesnici.

Grad Zagreb je prednost cijepljenja dao i ostalim ugroženim skupinama. Tako je procijepljeno i 230 osoba iz žurnih službi, odnosno oni koji su pomagali potresom nastradaloj Sisačko – moslavačkoj županiji, a to su vatrogasci, interventna i prometna policija. Više informacija o cjepivu protiv koronavirusa doznajte na mrežnim stranicama AstraZeneca na adresi astrazeneca.com.

Tagged