zlatko dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije :: 2022. :: foto: drago sopta / hns

Zlatko Dalić objavio širi popis igrača za Katar 2022 – među njima je i šest Dinamovaca

Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, objavio je širi popis igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo. Na tom popisu se nalaze imena 34 igrača, a među njima je i šest Dinamovaca. Izbornik će u srijedu, 9. studenog 2022. godine objaviti konačni popis kandidata za Katar 2022, a dodajmo, na njemu se može naći između 23 i 26 igrača. Završni popis igrača Hrvatski nogometni savez mora dostaviti FIFA-i do ponedjeljka, 14. studenog. Nakon tog datuma moguća je izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice i to u slučaju ozljede.

Na Dalićevom širem popisu kandidata nalaze se 34 imena, a kako smo naveli, odabrano je i šest igrača Dinama. A to su Dominik Livaković, Josip Šutalo, Luka Ivanušec, Josip Mišić, Mislav Oršić i Bruno Petković. Dodajmo da je trebalo biti razmatrano 35 nogometaša, no, otpao je Lovre Kalinić koji se ozlijedio u utakmici 15. kola HNL-a Lokomotiva – Hajduk. On je na toj utakmici jako ozlijedio koljeno i neće se oporaviti do početka prvenstva.

“Iznimno nam je žao zbog Lovre te mu želimo što brži i što kvalitetniji oporavak. Taj nesretni događaj potvrđuje da je u ovom trenutku najvažnije zdravlje igrača. Možemo samo poželjeti da do okupljanja više nemamo vijesti vezanih za ozljede”, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Zlatko Dalić na raspolaganju ima široki izbor kvalitetnih igrača

“Na ovom širem popisu su 34 igrača kako bismo imali dovoljno opcija u slučaju bilo kakvih nepredviđenih situacija. Raduje me što je velik broj igrača u dobroj formi i što većina kandidata ima dobru minutažu. Vjerujem da će svi maksimalno iskoristiti naredna dva tjedna kako bi u optimalnom stanju dočekali okupljanje kojem se svi iznimno radujemo”, dodao je Dalić. Više informacija o izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije doznajte na Wikipediji.

Hrvatska reprezentacija okupit će se 13. i 14. studenoga u Zagrebu, odakle veće idući dan, u ponedjeljak, 14. studenog, putuje u Rijad na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom koja je zakazana za srijedu, 16. studenog 2022. godine. Dva dana kasnije, reprezentacije putuje u svoj bazni kamp u Katar, gdje u nedjelju, 20. studenog počinje FIFA Svjetsko prvenstvo Qatar 2022. Svjetski doprvaci svoj put započinju u srijedu, 23. studenoga protiv Maroka. Potom im slijede dvoboji s Kanadom (nedjelja, 27. studenoga) i Belgijom (četvrtak, 1. prosinca).

Hrvatska nogometna reprezentacija – širi popis kandidata za FIFA Svjetsko prvenstvo Katar 2022

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić, Dominik Kotarski i Nediljko Labrović

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Marin Pongračić, Martin Erlić i Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić i Josip Mišić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja i Antonio Mirko Čolak

Tagged