snježna kraljica - snow queen trophy - sljeme zagreb - 2022.

Snježna kraljica – muški slalom za 2022. je otkazan – utrka se vozi idući dan!

Muški slalom koji se trebao voziti na Sljemenu u sklopu utrke Snježna kraljica je otkazan! Utrka se trebala voziti u srijedu, 5. siječnja 2022. godine na Crvenom spustu na Sljemenu. Razlog otkazivanja, uz jak vjetar koji je počeo puhati netom prije početka, je i stanje snježne podloge na donjem dijelu staze. Novu najavu utrke, ali i live stream iste možete potražiti ovdje.


Ovu odluku su donijeli predstavnici Međunarodne skijaške federacije (FIS). Ovakva odluka je i bila očekivana bez obzira na “veliki trud i nadljudske napore” koje su organizatori uložili da bi održali podlogu u tvrdom stanju. Naime, izrazito visoke temperature proteklih dana, kao i današnja od preko 15 stupnjeva, učinile su svoje.

Muška utrka na natjecanju Snježna kraljica trebala je biti 13. po redu

Prva vožnja prvotno je bila na rasporedu u 15.30 sati. No, start je prvo odgođen za 15 minuta, a ubrzo je stigla i vijest o konačnom otkazivanju utrke. Više o utrci Snježna kraljica – Snow queen trophy 2022 doznajte na mrežnim stranicama organizatora na adresi snowqueentrophy.com.

“Predstavnici FIS-a nisu podržavali napore organizatora od ranog jutra, kao niti stanje na stazi. Vrlo su negativni došli odmah ujutro, a mi smo napravili sve što smo mogli u ovim okolnostima. Prognoza je pogođena u minutu, napravili smoo odličan posao i htjeli smo danas održati utrku. Točno u dva sata danas je stao vjetar, počelo je tiskati i mi smo tražili strpljenja do zadnje sekunde. U 15.45 je staza već bila skoro 100% dobra, a i u ovim trenucima se sve više stišće jer temperatura rapidno pada. Međutim, utrka će se pak održati u četvrtak, 6. siječnja 2022. godine. Prva vožnja je na rasporedu u 13 sati, druga u 16.10”, rekao je Vedran Pavlek. Utrku možete gledati u live streamu ovdje.

Podsjetimo, sljemenski slalom treća je utrka u disciplini muški slalom. Trenutno su u vodstvu sa po 140 bodova Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag i Šveđanin Kristoffer Jakobsen. Naj najbolji skijaš Filip Zubčić je na petom mjestu sa 75 bodova. Na prvom slalomu sezone u Val d’Isereu slavio je Francuz Clement Noel ispred Jakobsena i Zubčića. U Madonni di Campiglio pobjedu odnio Foss-Solevaag, a Zubčić je zauzeo 16. mjesto.

Tagged