juniorski teren zlatko cico kranjčar, stadion maksimir, zagreb / studeni 2021.

Na stadionu Maksimir svečano otvoren Juniorski teren Zlatko Cico Kranjčar

Dan uoči utakmice Europske lige koju će na stadionu Maksimir odigrati Dinamo i Rapid, postavljena je ploča s novim nazivom juniorskog terena koji od sada zove “Juniorski teren Zlatko Cico Kranjčar”. Svečanom događaju prisustvovali su Mirko Barišić, predsjednik Dinama, Vlatka Peras, predsjednica uprave kluba, Amra Peternel, članica uprave te Krešimir Antolić, sportski direktor kluba.

Također, nazočni su bili i glavni trener prve momčadi Dinama Damir Krznar, CEO SK Rapid Christoph Peschek, sportski direktor SK Rapid Zoran Barišić i voditelj Nogometne škole Dinamo Željko Kopić. A došli su i trener juniorske momčadi Jozo Bandić te sin legende kluba i bivši igrač i kapetan Dinama Niko Kranjčar.


GNK Dinamo Zagreb prvi je klub u Hrvatskoj i regiji koji je krenuo u suradnju s digitalnom platformom za povezivanje klubova i navijača Socios.com. Dinamo je prvih 300.000 $DZG fan tokena rasprodao u manje od 3 minute u ukupno 87 zemalja. Posebnost ove platforme je u tome što samo vlasnici fan tokena imaju priliku sudjelovati u nekim pogodnostima kluba. To su ankete, natječaji i nagradne igre, kao što je bila upravo ova anketa za izbor imena juniorskog terena. Više informacija o Cici Kranjčaru doznajte na stranicama Wikipedije.

Zlatko Cico Kranjčar je bio veliki čovjek i gospodin, a nadasve veliki igrač

“Drago mi je što je danas s nama na ovom lijepom događaju sin legende kluba Niko Kranjčar. Isto tako, drago mi je da je spona između naša dva kluba, Dinama i Rapida, bio upravo Zlatko Cico Kranjčar. Uvjeren sam da će to prijateljstvo između klubova ostati trajno. A i znam da ćemo se uvijek rado prisjećati Kranjčara, kao i svih naših velikana. Nadam se da će ovo biti uzor generacijama koje tek dolaze”, rekao je predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić.

Cico Kranjčar došao je u Rapid 1984. godine. Tada sam bio dijete, imao sam 13 godina. Svaku priliku koju smo svi imali da ga gledamo na utakmicama i treninzima – svi smo to jedva čekali. Bio je naš idol, heroj, bio je idol cijele generacije. Kad sam se vratio u Rapid kao profesionalni igrač, dijelio sam sobu s njim. Bio je čovjek, gospodin, a nadasve veliki igrač. Takvog nogometaša i gospodina nikad u životu nisam sreo”, dodao je Sportski direktor Rapida Zoran Barišić.

Juniorski teren Zlatko Cico Kranjčar otvorio je i Cicin sin Niko

“Siguran sam da su se navijači u ovom izboru vodili srcem i emocijama. Imam veliku potrebu odati počast svim legendama koje su bile u ovom izboru. Ali i svima koji su stvarali temelje Dinama svojim nogometnim i ljudskim vrlinama. Hvala roditeljima, bakama i djedovima koji su nam kroz svoje priče i uspomene na svoje idole uspjeli barem malo pokazati koliko su ti velikani značili”, rekao je Niko Kranjčar.

“Najbitnije je da mi nastavimo učiti našu djecu tko su ti ljudi i koliko su bitni u stvaranju povijesti našeg Dinama. Bez njih Dinamo Zagreb ne bi bio ovo što je danas i nikad ne bi smjeli otići u zaborav. Siguran sam da će nove generacije ispisati nove priče na ovim terenima, a da ćemo ih mi ponosno prenositi na iduće generacije”, dodao je Niko.

Video: Otkrivanje ploče s nazivom juniorskog terena na stadionu Maksimir

Tagged