latvija - hrvatska | euro 2024 | latvia - croatia

Latvija – Hrvatska 0:2 – pobjedom protiv Armenije u Zagrebu Vatreni sigurno idu na EURO 2024

Latvija i Hrvatska odigrali su susret 7. kola kvalifikacija u skupini D za nastup na natjecanju EURO 2024 u subotu, 18. studenog 2023. godine, na stadionu Skonto u Rigi, glavnom gradu Latvije. A na ovoj utakmici su Vatreni pokazali svoju pravu snagu i lakoćom pobijedili Latvijce s 0:2. No, Hrvatska nogometna reprezentacija je ovom pobjedom iskoristila povoljan rezultat utakmice između Armenija – Wales (1:1) i napravila značajan korak prema izravnom plasmanu na EURO 2024 koje se igra u Njemačkoj.


Što se tiče utakmice Latvija – Armenija, Hrvatska je vrlo brzo riješila sve nedoumice. Naime, Vatreni su već u sedmoj minuti poveli pogotkom Lovre Majera poslije asistencije Luke Ivanušeca. A samo devet minuta kasnije Andrej Kramarić postiže drugi pogodak i rješava utakmicu. U nastavku je Hrvatska zaista suvereno čuvala stečenu prednost i dominirala travnjakom.

No, rezultat se više nije mijenjao, a Hrvatska je najbliže pogotku bila u 90. minuti, kada je Marco Pašalić, jedan od dvojice debitanata, pogodio vratnicu. Podsjetimo, drugi debitant je bio Dinamov Martin Baturina. Dodajmo da Vatreni igraju ključnu utakmicu za plasman na EURO 2024 protiv Armenije u utorak, 21. studenog 2023. godine. A u toj im utakmici pobjeda jamči izravan plasman na europsku smotru, bez obzira na rezultat između Walesa i Turske. Sve novosti iz HNS-a možete doznati na mrežnim stranicama saveza na adresi hns.team. A što o ovom, ali i sljedećem važnom susretu protiv Armenije misli izbornik Dalić, doznajte u nastavku teksta.

Najlakše bi bilo reći unaprijed da je sve gotovo. Ali ništa nije gotovo…

“Želim još jednom dečkima čestitati na pobjedi. opet odlučujemo sami o sebi I sve je opet u našim rukama. Što se tiče naše momčadi, Pjaca je na posljednjem treningu uoči utakmice osjetio bol u mišiću pa nismo htjeli ništa riskirati. On će danas biti pod testom. Sučić i Juranović će trenirati, drugih problema nemamo. Samo, moramo biti pametni koliko koga koristiti. Čeka nas velika i važna utakmica protiv Armenije i ne smije biti rizika. Igrat će samo sto posto spremni igrači. Dakle, Pjaca, Juranović i Sučić su upitni, naknadno smo pozvali Belju koji se priključio na treningu, jer nam treba još jedan napadač”, rekao je Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije.

“Što se tiče utakmice HrvatskaArmenija, najlakše bi bilo reći unaprijed da je sve gotovo. Ali ništa nije gotovo. Ozbiljnost mora biti na maksimalnoj razini, kao što je bila na većini utakmica. Prvih pola sata pristup mora biti jako dobar jer ovo su teške utakmice za koje misliš da je sve riješeno unaprijed, ali ništa nije riješeno. Armenija je protivnik koji je izgubio izglede za plasman na Euro, ali ima priliku doći u Zagreb i uživati u nogometu. To nam je prepreka, a od današnjeg treninga ozbiljnost mora biti maksimalna. Ne smijemo dopustiti kiks kad smo u ovakvoj situaciji. Hrvatska uvijek mora biti na velikim natjecanjima, a sve više od toga smatrat ćemo velikim uspjehom. Ne smijemo razočarati naše navijače i sami sebe. No, ne smijemo izgorjeti u želji. Pamet mora biti na prvom mjestu”, dodao je Dalić.

VIDEO: Snimka utakmice Latvija – Hrvatska (0:2) | kvalifikacije za EURO 2024

Tagged