coca cola cup / rugvica 2020.

Kreće Coca Cola Cup 2020 – u Rugvici se igra prvi kvalifikacijski turnir

Sportska dvorana Osnovne škole Rugvica ugostit će Coca Cola Cup gdje će se sučeliti najbolje malonogometne ekipe Rugvice i okolice. Turnir će se održati u subotu, 1. veljače 2020. godine, s početkom u 10 sati. Mnogobrojne prijavljene ekipe borit će se za plasman na županijski turnir Zagrebačke županije.

Kvalifikacijski turniri igrat će se još u Dugom Selu, Sv. Ivanu Zelini, Samoboru, Velikoj Gorici, Pisarovini i Vrbovcu. Prijave za Coca-Cola Cup 2020. otvorene su od 16. prosinca 2019. godine, a od ove sezone uvodi se i kategorija ženskog nogometa. Ovaj turnir je dokaz da najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu – mali nogomet – svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj!

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih. Ove će godine pohoditi više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji. Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja 2020. godine nakon čega će uslijediti županijska finala. Procjenjuje se da će ukupno sudjelovati više od 3.000 ekipa. Svaki turnir uvijek je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik. A to je plasman na državnu završnicu u Splitu koja će se održati krajem srpnja 2020. godine.

Prijavi se na Coca Cola Cup i “Budi dio igre” – uvodi se i ženski nogomet!

Prijave su moguće do termina natjecanja u pojedinom gradu kod koordinatora natjecanja. Ekipe će se moći prijaviti i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Prijave na turnir su besplatne i moguće su za dvije dobne kategorije u muškoj kategoriji: U-15 (2005. godište i mlađi) i U-18 (2002. godište i mlađi) te U15 u ženskoj kategoriji. Svaka ekipa može sudjelovati maksimalno s 10 igrača i voditeljem (odrasla osoba).

Novost u sustavu Coca-Cola Cupa je da se u novoj sezoni uvodi i kategorija ženskog nogometa. Tako će se sve djevojke zaljubljene u ovaj sport moći okušati se u natjecanjima s vršnjakinjama, družiti se i boriti za nastup u Splitu.

O Plazma Sportskim igrama mladih

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova (Kinder turnir u košarci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, HEP turnir u rukometu, graničar, atletika, stolni tenis, odbojka, odbojka na pijesku, šah i mali nogomet).

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika – u 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 200.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u više od sva desetljeća osjetile što su to sport, druženje i zabava. Više o igrama doznajte na mrežnim stranicama na adresi igremladih.hr.

Tagged