gnk dinamo zagreb - fc dynamo kyev

Dinamo Zagreb – Dynamo Kijev – humanitarna utakmica za pomoć prijateljima iz Ukrajine

Zagrebački Dinamo i kijevski Dynamo odigrat će na stadionu Maksimir humanitarnu utakmicu. Dio je to šire akcije ovog popularnog ukrajinskog kluba koji je, pod sloganima “Stop the War” i “Match for Peace”, organizirao turneju koja uključuje pet međunarodnih humanitarnih utakmica. Sukladno rasporedu, suparnici Dynama iz Kijeva bit će varšavska Legia, turski Galatasary, bukureštanski FCSB, njemačka Borussia Dortmund te hrvatski prvak GNK Dinamo Zagreb.


Humanitarna nogometna utakmica između klubova Dinamo Zagreb i Dynamo Kijev odigrat će se na glavnom terenu maksimirskog stadiona. Utakmica će se igrati u četvrtak, 28. travnja 2022. godine s početkom u 18 sati. Dodajmo da će sav prihod od prodaje ulaznica biti namijenjen kijevskom nogometnom klubu. Više detalja vezano za ovaj susret objavit ćemo uskoro.

O nogometnom klubu Dynamo Kijev

Dinamo iz glavnog ukrajinskog grada Kijeva (eng. FC Dynamo Kyev) osnovan je 1927. godine kao amaterski klub, a bio je dio poznatog sovjetskog sportskog društva Dinamo. Za vrijeme Sovjetskog saveza klub je bio veliki rival s onima iz Moskve. Zbog uspješnih rezultata u međusobnim susretima s Moskovljanima Dynamo je postao dio ukrajinskog nacionalnog ponosa i najpopularniji klub države. Klub je čak, iako neslužbeno, prozvan ukrajinskom nacionalnom momčadi i zadobio je veliku pozornost izvan bivšeg Sovjetskog Saveza.

Nakon raspada SSSR-a klub je prerastao u najjaču momčad ukrajinske lige. No, Dynamo Kijev je dominirao ligom sve dok na scenu nije došao Šahtar iz Donjecka. Od početka ukrajinskog nogometnog prvenstva Dynamo je bio prvak 16 puta, 12 puta je osvojio Kup te 8 puta superkup. Više informacija o ovom slavnom ukrajinskom klubu doznajte na mrežnim stranicama na adresi fcdynamo.com/en.

Tagged